Začnite písať

Tipy a triky akčných mám

Tipy a triky akčných mám: Levanduľový olej proti nevoľnosti v aute

levanduľový olej na nevoľnosť v aute

Cestovanie autom môže byť pre mnohé deti stresujúce a nepríjemné, najmä ak sú náchylné na nevoľnosť v aute. Tento článok vám ponúka jednoduché, ale účinné riešenie: použitie levanduľového oleja. Objavte, ako môže levanduľový olej poskytnúť účinnú a prírodnú pomoc proti nevoľnosti v aute u detí, ale aj dospelých.

Cestovná nevoľnosť u detí

Cestovná nevoľnosť, často označovaná ako kinetóza, je stav, ktorý môže byť spôsobený pohybom počas jazdy. Prejavuje sa nepríjemným pocitom v žalúdku, závratmi a v niektorých prípadoch aj vracaním. Deti sú na tento problém obzvlášť citlivé kvôli ich vyvíjajúcej sa rovnováhe.

Levanduľový olej ako riešenie

Levanduľový olej je známy svojimi upokojujúcimi a relaxačnými vlastnosťami. Jeho príjemná vôňa dokáže pomôcť uvoľniť napätie a zmierniť symptómy nevoľnosti.

levanduľový olej je hotový zázrak

Canva: Aleks Renko

Praktický návod

Na vytvorenie vrecúška s levanduľovým olejom budete potrebovať uzavierateľné mikroténové vrecko, vatové tampóny a čistý levanduľový olej. Vložte vatové tampóny do vrecka a pridajte dve kvapky levanduľového oleja. Uzavrite vrecko a nechajte pôsobiť, aby sa vôňa prepojila s vatovými tampónmi.

Ako použiť levanduľový olej na nevoľnosť

Keď na dieťa príde nevoľnosť, otvorte vrecúško a priložte ho k nosu. Vôňa levandule by mala pomôcť zažehnať nutkanie na vracanie a upokojiť dieťa.

Prečítajte si: Tipy a triky Akčných mám: Ako odstrániť atrament z oblečenia

Nemáte levanduľový olej? Nevadí! Vyrobte si domáci.

Čerstvé alebo sušené kvietky levandule nasekajte nadrobno a nasypte do hrnca s olivovým alebo iným olejom. Olej opatrne priveďte do varu a keď začne vrieť, stiahnite plameň a nechajte olej pozvoľna variť. Kvietky by mali byť po celú dobu ponorené v oleji. Po takých troch hodinách olej odstavce a nechajte ho vychladnúť. Následne olej preceďte a aj z kvietkov vymačkajte zbytok oleja. Najlepšie je hotový olej naliať do uzatvárateľnej tmavej fľaše. V chlade a tme vydrží približne trištvrte roka.

Levanduľový olej je jednoduché, ale účinné riešenie proti nevoľnosti v aute, ktoré môže spríjemniť cestovanie vám aj vašim deťom. Vyskúšajte tento prírodný spôsob a uvidíte, ako vôňa levandule dokáže zmeniť vaše cesty na príjemnejšie zážitky.

kinetóza vie potrápiť mnoho detí

Canva: Africa images

 

Zdroj foto: freepik.com, canva

Zdroj: https://mediteka.sk/levandulovy-olej/

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár