Začnite písať

Aktuálne informácie pre rodičov

Aliancia stredoškolákov chce zmenu maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a matematiky

maturitná skúška

Aliancia stredoškolákov chce reformu, ktorá by znamenala zavedenie viacstupňovej maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a z matematiky. 

„V súčasnosti školy ponúkajú študentom možnosť vybrať si úroveň cudzieho jazyka, z ktorého chcú maturovať. Obdobný postup by sme ocenili aj pri maturite zo slovenského jazyka,“ uviedla prezidentka Aliancie stredoškolákov Diošiová.

Prečítajte si: Vysokoškoláci majú opäť možnosť zapojiť sa do stážového programu Mladí na úrade

Odborné školy a gymnáziá majú podľa Aliancie stredoškolákov rovnakú náročnosť maturity, pričom počet hodín a celkový dôraz na predmet je rozdielny. Čo považujú za neriešený problém. 

Podľa Aliancie stredoškolákov by dvojstupňová matematika zabezpečila jednoduchší presun na vysoké školy. Zároveň by zvýšila záujem študentov o daný predmet aj ich motiváciu pokračovať na Vysokej škole, kde matematiku potrebujú.

matutitná skúška

Zdroj Freepik

Minister školstva Tomáš Drucker presadzuje zavedenie dvojstupňovej matematiky na stredných školách v rámci maturitnej skúšky. Niektorí študenti podľa neho vyžadujú viac podpory v tejto oblasti ako iní. O tomto sme vás informovali v našom článku Minister školstva chce na maturitných skúškach zaviesť dvojstupňovú matematiku.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár