Začnite písať

zaujímavosti

Speváčka Jitka Boho: Jej dcéra Rosalie žije ako chlapec

Česká speváčka Jitka Boho

Česká speváčka a modelka Jitka Boho (32), ktorá sa preslávila svojou účasťou v Česko Slovenskej SuperStar a získala titul Českej Miss 2010, nedávno prejavila odvážny postoj v konfrontácii so spoločenskými predsudkami. Vo svojom rodinnom živote aktívne podporuje svoju osemročnú dcéru Rosalie, ktorá si vybrala životný štýl, vnímaný mnohými ako netradičný – Rosalie žije ako chlapec. Jitka je tiež matkou dvojročného Tadeáša, ktorý je rovnako dôležitým a milovaným členom rodiny. Pre svoju rodinu spraví aj nemožné a dcérino rozhodnutie je toho dôkazom, ktoré plne akceptuje.

Bábiky a šaty ju nelákajú

Dcéra Rosalie namiesto šiat volí nohavice a jej záľuba v jude a futbale ju odlišuje od stereotypných očakávaní. Kým iné dievčatká sa hrajú s bábikami, Rosalie predvádza svoje zručnosti na žinenkách a dokonca poráža chlapcov! Jitka, ktorá bola vždy otvorená k rôznorodosti, sa rozhodla dcérkine preferencie plne podporovať. Ostrihala jej dlhé vlasy na chlapčenský účes a nechala jej voľnú ruku vo výbere oblečenia a záujmov.

Prečítajte si: Veronika Korcová: Ako energetické nastavenie ovplyvňuje plodnosť

Podľa verejnosti „robí z dcéry chlapca“

Tento prístup však priviedol Jitku do centra pozornosti a kritiky. Na sociálnych sieťach sa objavili názory, že týmto spôsobom „robí z dcéry chlapca“. Jitka Boho však stojí pevne za svojím rozhodnutím. Vo svojom vyjadrení pre iGlanc.cz zdôrazňovala, že dôležité je šťastie a pohoda jej dcéry, nie spoločenské zvyklosti.

Dcéra Rosalie

Dcéra Rosalie

Dcéra Rosalie má plnú podporu

Rosalie, ktorá je teraz vyzdvihovaná na Jitkinom instagramovom profile, sa stala symbolom odvahy ísť vlastnou cestou. Jej príbeh inšpiruje mnohých a dokazuje, že pravá láska rodiča nepozná hranice a predsudky. Jitka, hoci si uvedomuje, že Rosalie je ešte malá a môže sa rozhodnúť zmeniť svoj štýl, zdôrazňuje, že akokoľvek sa dcéra rozhodne v budúcnosti, bude mať jej plnú podporu.

Jitka Boho so svojimi deťmi, dcérou Rosalie a synom Tadeášom

Jitka Boho so svojimi deťmi, dcérou Rosalie a synom Tadeášom.

Je to príbeh o láske, pochopení a prijatí. Jitka Boho a jej dcéra Rosalie sú dôkazom, že individualita a osobná voľba sú v rodine najdôležitejšie. Ako vraví Jitka: „Pokiaľ je šťastná, pre mňa ako rodiča je to najdôležitejšie.“

Aký má názor na to psychologička zo školy Mgr. Nikola De Almeida

„V súčasnej spoločnosti je dôležité prijať a oslavovať rozmanitosť. Ako niekto, kto nevyhovuje bežným slovenským stereotypom, verím v dôležitosť žiť podľa hesla „Ži a nechaj žiť.“ Obdivujem postoj tej matky, ktorá považuje šťastie a pohodlie svojej dcéry za najdôležitejšie a myslím si, že toto by malo byť základným kameňom výchovy. Je zaujímavé pozorovať, ako spoločnosť reaguje na matky, ktoré dovolia svojim dcéram ostrihať si vlasy alebo nosiť oblečenie, ktoré je tradične považované za chlapčenské. Naproti tomu, keď sa stretávame s vážnejšími problémami, ako napríklad domáce násilie zo strany suseda, často sa zachovávame, akoby sa nás to netýkalo. Tento rozpor v reakciách poukazuje na potrebu prehodnotenia našich priorít a hodnôt vo výchovných a spoločenských normách.“

Jitku Boho nájdete aj na jej instagrame.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa J I T K A B O H O (@jitkaboho)

Zdroj foto: instagram/jitkaboho

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár