Začnite písať

Aktuálne informácie pre rodičov

Máte doma intelektovo nadané dieťa? Prihláste ho do logickej olympiády

Máte doma intelektovo nadané dieťa? Do 30. januára 2024 máte možnosť ho prihlásiť do logickej olympiády. Táto olympiáda je súťaž mimoriadne nadaných žiakov do 15 rokov, ktorí navštevujú základné školy a osemročné gymnáziá.        

„Súťaž sa začína školskými kolami v dvoch súťažných kategóriách. Prvá je určená pre intelektovo nadaných žiakov prvého až štvrtého ročníka základných škôl. Druhá pre intelektovo nadaných žiakov piateho až deviateho ročníka základných škôl a osemročných gymnázií, žiakov do 15 rokov. Školské kolá logickej olympiády sa uskutočnia na zaregistrovaných školách v priebehu marca v roku 2024,“ uviedol Ľuboš Lukáč, externý spolupracovník Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity, špeciálny pedagóg a učiteľ intelektovo nadaných žiakov.

matematika a dieťa

Zdroj Pexels, Autor Yan Krukau

Prečítajte si: Veľký prehľad všetkých rodičovských dávok na rok 2024

Súťaž zakončí celoslovenské finálové kolo Logickej olympiády na Pedagogickej fakulte Prešovskej univerzity. Celoslovenského kola sa zúčastnia postupujúci z jednotlivých registrovaných škôl. Súčasťou finálového kola bude aj podujatie pod názvom Večer talentov, na ktorom sa v predvečer konania súťaže stretnú nadaní žiaci z celého Slovenska. Nebude chýbať ani odborný seminár Rozumieme nadaným pre učiteľov, rodičov žiakov, študentov vysokých škôl a laickú verejnosť.

Logická olympiáda bude zložená z dvoch častí:

  • Prvá časť – riešenie jednotlivých úloh zameraných na matematický úsudok, priestorový úsudok, logický úsudok a verbálne myslenie.
  • Druhá časť – workshop pre nadaných žiakov.
deti a matematika

Zdroj Pexels, Autor Karolina Grabowska

Logická olympiáda je súčasťou projektov celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným. V doterajších 11 ročníkoch sa do súťaže zapojilo viac ako 28.000 nadaných žiakov z celého Slovenska. Jej organizátormi sú Pedagogická fakulta Prešovskej univerzity v Prešove, mesto Prešov a Centrum poradenstva a prevencie v Sabinove.

 

Zdroj: TASR

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár