Začnite písať

Aktuálne informácie pre rodičov

Minister školstva chce na maturitných skúškach zaviesť dvojstupňovú matematiku

Minister školstva Tomáš Drucker chce na stredných školách na maturitných skúškach zaviesť dvojstupňovú matematiku, podobne ako je to s vyučovaním cudzích jazykov. Podľa ministra nepotrebuje každý študent rovnakú úroveň matematiky a zároveň niektorí študenti vyžadujú viac podpory v tejto oblasti ako iní. 

Minister školstva Tomáš Drucker tiež tvrdí, že skupina študentov, ktorá sa chce venovať prírodovedným odborom, by mala byť na túto oblasť lepšie pripravená.

„Žiaci by nerobili len jednu skúšku z matematiky, ale mohli by mať možnosť absolvovať úrovne B1, B2, C1, pretože tak by sme neboli v nižšom strede. Nakoľko na vysokých školách prírodovedných smerov vyžadujú vyšší štandard, ktorý v súčasnosti mnohí študenti nedosahujú,“  uviedol minister školstva Tomáš Drucker.

matematika

Zdroj Pexels, Autor Max Fischer

Podľa šéfa rezortu školstva Tomáša Druckera nepotrebuje každý študent rovnakú úroveň matematických znalostí rovnako ako je to aj s cudzími jazykmi. „Pri cudzom jazyku si pri skúške vieme porovnať medzi úrovňami B1 a C1. Rozumieme, aká je to úroveň. Je tu úvaha, že takto by sme mohli postupovať aj v matematike.“

Prečítajte si: Veľký prehľad všetkých rodičovských dávok na rok 2024

Zavedenie dvojstupňovej matematiky na stredných školách by podporila aj Študentská rada stredných škôl. Táto rada zároveň už pripravuje rozsiahly prieskum s cieľom zistiť názory študentov k tejto možnej zmene.

matematika

Zdroj Pexels

Zavedenie dvojstupňovej matematiky by však neznamenalo povinnú maturitnú skúšku z matematiky pre všetkých.

 

Zdroj: TASR

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár