Začnite písať

RECEPTY

Pizza z ovsených vločiek a tvarohu: Upečte si pizzu bez výčitiek

Zdravá pizza z ovsených vločiek a tvarohu

Pizza je jedno z najobľúbenejších jedál po celom svete, ale často sa stretávame s otázkou, ako si ju vychutnať bez výčitiek. S naším receptom na domácu pizzu s tvarohovým cestom si môžete dopriať túto pochúťku a pritom dbať na zdravú výživu.

Recept na zdravú pizzu z ovsených vločiek a tvarohu

Ingrediencie :

250 g odtučneného krémového tvarohu

100 g jemných ovsených vločiek

3 PL bieleho jogurtu

1 ČL olivového oleja

1/4 ČL  soli

Prečítajte si: Zeleninové fašírky s kuskusom

Na oblohu:

100 g paradajkového pretlaku

3 PL vody

1 strúčik cesnaku

1 ČL bazalky alebo oregana (čerstvé alebo sušené)

150 g šampiňónov

150 g kvalitnej šunky

70 g strúhanej (prípadne čerstvej) mozzarelly

40 g kukurice

Postup prípravy cesta

Na prípravu cesta stačí jednoducho zmiešať tvaroh, ovsené vločky, jogurt, olivový olej a soľ. Potom cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru pizze. Je dôležité, aby cesto malo hrúbku približne 0,5 cm, aby sa rovnomerne upieklo.

Samotné pečenie cesta trvá len 15 minút pri 190 stupňoch. Počas tejto doby si môžete pripraviť omáčku. Naša omáčka je zmesou paradajkového pretlaku, vody, byliniek a čerstvo prelisovaného cesnaku. Táto jednoduchá, ale výrazná omáčka dodá pizze ten pravý taliansky nádych.

Keď je cesto pripravené, natrite ho domácou paradajkovou omáčkou a navrstvite naň obľúbené ingrediencie, ako sú kvalitná šunka, tenko nakrájané šampiňóny, strúhaná mozzarella a kukurica. Môžete experimentovať aj a pridať ďalšie suroviny podľa vlastnej chuti.

Pizza sa potom pečie ďalších 15 minút pri rovnakej teplote, aby sa všetky chute spojili a syr krásne roztopil. Výsledkom je chrumkavá, voňavá a nadýchaná pizza, ktorá si udržiava všetky originálne prvky tejto obľúbenej lahôdky, zároveň však prináša nový, zdravší prístup, ideálny pre tých, ktorí hľadajú chutné, ale zdravšie stravovacie možnosti.

Zdroj titulnej foto: Image by Freepik

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár