Špenátové rizoto so syrom
Špenátové rizoto so syrom predstavuje ideálny recept na rýchly a výživný obed či večeru. Táto chutná a jednoduchá pochúťka harmonicky spája jemnú chuť ryže s osviežujúcim špenátom a bohatým syrom, čím vytvára dokonalú symfóniu chutí, ktoré si zamiluje každý člen rodiny. Navyše je tento recept ľahko prispôsobiteľný aj pre najmenšie deti. Skúste si pripraviť tento skvelý a zdravý pokrm, ktorý si získa srdcia dokonca aj tých, ktorí zvyčajne špenátu neholdujú.
Ingrediencie na prípravu špenátového rizota so syrom
- 1 hrnček ryže
- Približne 200 gramov čerstvého rozmixovaného špenátu alebo mrazený špenát
- 1 väčšia cibuľa
- 150 až 200 gramov eidamu alebo parmezánu
Prečítajte si: Zeleninové fašírky s kuskusom
Postup prípravy špenátového rizota so syrom
Príprava cibule
Na oleji jemne opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, až získa zlatistú farbu.
Pridanie ryže
Pridajte ryžu a mierne ju opražte spolu s cibuľou, aby sa obalila olejom a začala sa opekať.
Zaliatie ryže
Ryžu zalejte dvojnásobným množstvom vody. Pre lepšiu chuť môžete použiť domáci vývar, ale vyvarujte sa použitiu bujónu, ktorý by mohol pokaziť chuť jedla.
Pridanie špenátu
Po čiastočnom zmäknutí ryže a vstrebaní vody pridajte špenátový pretlak a dôkladne všetko premiešajte.
Ochutenie
V prípade použitia slaného nastrúhaného parmezánu ďalšie solenie pravdepodobne nebude potrebné. S eidamom môžete podľa chuti rizoto jemne osoliť. Pridajte aj korenie podľa chuti.
Dochutenie pre deti
Pre najmenšie deti môžete odobrať časť rizota pred dochutením soľou a korením.
Dovarenie
Rizoto nechajte ešte niekoľko minút povariť a občas premiešajte.
Servírovanie
Hotové rizoto ozdobte nastrúhaným syrom podľa vašej chuti.
Vyskúšajte tento skvelý recept, ktorý chutí naozaj skvelo a navyše nebude vás stáť ani veľa peňazí.
Zdroj titulnej foto: canva/ gettyimages