Začnite písať

RECEPTY

Špenátové rizoto so syrom

Recept na Špenátové rizoto so syrom

Špenátové rizoto so syrom predstavuje ideálny recept na rýchly a výživný obed či večeru. Táto chutná a jednoduchá pochúťka harmonicky spája jemnú chuť ryže s osviežujúcim špenátom a bohatým syrom, čím vytvára dokonalú symfóniu chutí, ktoré si zamiluje každý člen rodiny. Navyše je tento recept ľahko prispôsobiteľný aj pre najmenšie deti. Skúste si pripraviť tento skvelý a zdravý pokrm, ktorý si získa srdcia dokonca aj tých, ktorí zvyčajne špenátu neholdujú.

Ingrediencie na prípravu špenátového rizota so syrom

  • 1 hrnček ryže
  • Približne 200 gramov čerstvého rozmixovaného špenátu alebo mrazený špenát
  • 1 väčšia cibuľa
  • 150 až 200 gramov eidamu alebo parmezánu

Prečítajte si: Zeleninové fašírky s kuskusom

Postup prípravy špenátového rizota so syrom

Príprava cibule

Na oleji jemne opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, až získa zlatistú farbu.

Pridanie ryže

Pridajte ryžu a mierne ju opražte spolu s cibuľou, aby sa obalila olejom a začala sa opekať.

Zaliatie ryže

Ryžu zalejte dvojnásobným množstvom vody. Pre lepšiu chuť môžete použiť domáci vývar, ale vyvarujte sa použitiu bujónu, ktorý by mohol pokaziť chuť jedla.

Pridanie špenátu

Po čiastočnom zmäknutí ryže a vstrebaní vody pridajte špenátový pretlak a dôkladne všetko premiešajte.

Ochutenie

V prípade použitia slaného nastrúhaného parmezánu ďalšie solenie pravdepodobne nebude potrebné. S eidamom môžete podľa chuti rizoto jemne osoliť. Pridajte aj korenie podľa chuti.

Dochutenie pre deti

Pre najmenšie deti môžete odobrať časť rizota pred dochutením soľou a korením.

Dovarenie

Rizoto nechajte ešte niekoľko minút povariť a občas premiešajte.

Servírovanie

Hotové rizoto ozdobte nastrúhaným syrom podľa vašej chuti.

Vyskúšajte tento skvelý recept, ktorý chutí naozaj skvelo a navyše nebude vás stáť ani veľa peňazí.

 

Zdroj titulnej foto: canva/ gettyimages

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *