Začnite písať

Tipy a triky akčných mám

Tipy a triky akčných mám: Banánové hnojivo alebo kompost

Tipy a triky akčných mám - banánové hnojivo a kompost

Banánové šupky ako hnojivo alebo kompost je skvelým spôsobom, ako recyklovať kuchynský odpad a súčasne zvýšiť úrodu vašich rastlín. Táto prírodná metóda je bohatá na draslík a iné živiny, ktoré sú prospešné pre širokú škálu rastlín vrátane mladých sadeníc, ruží a papradí.

Banánové šupky ako zdroj draslíka

Banánové šupky sú vynikajúcim zdrojom draslíka, ktorý je nevyhnutný pre zdravý rast rastlín. Draslík pomáha rastlinám lepšie vstrebávať vodu a živiny z pôdy a zároveň zvyšuje ich odolnosť voči chorobám.

Príprava banánového hnojiva

Počas zimných mesiacov si môžete pripraviť banánové hnojivo jednoduchým sušením šupiek. Na začiatku jari ich potom rozomeliete a pridáte do pôdy. Tento kompost je obzvlášť užitočný pre mladé rastlinky, ktoré potrebujú extra živiny pre svoj rast.

banánové hnojivo a kompost je skvelý pre výživu rastlín

Image by Freepik

Aplikácia na zrelé rastliny

Pre zrelé rastliny je možné banánové šupky nakrájať na menšie kúsky a priamo ich pridať do pôdy okolo zakorenených rastlín. Týmto spôsobom môžete priamo podporiť rast a zdravie vašich rastlín.

Prečítajte si: Tipy a triky akčných mám: Ako vyčistiť žehličku

Banánové hnojivo vo vode

Alternatívnou metódou je príprava banánového hnojiva vo vode. Nakrájané šupky vložte do nádoby alebo fľaše, zalejte vodou a nechajte odstáť. Tento roztok potom môžete použiť na polievanie rastlín, čím im poskytnete dávku živín.

Použitie banánových šupiek ako hnojiva alebo kompostu je jednoduchý, efektívny a ekologický spôsob, ako podporiť zdravý rast vašich rastlín. S týmito jednoduchými krokmi môžete zlepšiť úrodu a zároveň prispieť k ochrane životného prostredia.

zdroj titulnej foto: imagebyfreepik

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár