Začnite písať

RECEPTY

Zeleninové fašírky s kuskusom

Zeleninové fašírky s kuskusom

S príchodom nového roka mnohí z nás hľadajú zdravšie stravovacie návyky či už s cieľom schudnúť alebo len vylepšiť svoj jedálniček. Zeleninové fašírky s kuskusom sú ideálnym receptom pre tých, ktorí chcú naštartovať rok zdravo a chutne. Tento recept je skvelý nielen pre mamičky a detičky, ale aj pre každého, kto hľadá vyvážené a výživné jedlo, ktoré pomáha udržiavať zdravú hmotnosť. Tak poďte si s nami spraviť tento skvelý recept, ktorý skvelo zapadne do vášho zdravého jedálnička.

Ingrediencie na zeleninové fašírky s kuskusom

  • 1 šálka kuskusu
  • 2 šálky rôznej nastrúhanej zeleniny (napr. mrkva, cuketa, brokolica)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky strúhanky alebo ovsených vločiek
  • sezam
  • soľ, korenie, bylinky podľa chuti (napr. petržlen, bazalka)
  • olej na vyprážanie

Kuskus je výnimočný svojím vysokým obsahom rastlinných bielkovín, vitamínov skupiny B, železa a horčíka, čo podporuje celkové zdravie a vitalitu. S nízkym tukovým obsahom a bohatstvom na komplexné sacharidy, poskytuje dlhotrvajúcu energiu a zároveň napomáha zdravému tráveniu vďaka obsahu vlákniny. Jeho jednoduchá a rýchla príprava spolu s univerzálnosťou v kuchyni robia z kuskusu ideálnu voľbu pre rýchle a zdravé jedlá.

Prečítajte si: Karamelovo-orechový koláč: Dokonalá kombinácia chutí

Postup prípravy fašíriek a kuskusu

Príprava kuskusu

Uvarte kuskus podľa návodu na obale a nechajte ho vychladnúť.

Príprava zeleninového základu

Na panvici na troche oleja orestujte cibuľu a cesnak do sklovita. Pridajte nastrúhanú zeleninu a restujte, kým mierne nezmäkne. Dochuťte soľou a korením.

Vytvorenie fašírok

V miske zmiešajte uvarený kuskus, zeleninovú zmes, vajcia, sezam a strúhanku. Ak je zmes príliš vlhká, pridajte viac strúhanky. Formujte z nej fašírky.

Tepelná príprava fašírok

Na panvici zohrejte trochu oleja a jemne vyprážajte fašírky z oboch strán až do zlatohnedej, krehkej konzistencie. Pre zdravšiu alternatívu môžete fašírky upiecť v rúre. Rozohrejte rúru na 180 stupňov a pečte fašírky približne 20 až 25 minút. Pred pečením ich ľahko pokvapkajte olivovým olejom.

Podávanie

Podávajte teplé s ľubovoľnou obľúbenou omáčkou alebo jogurtom.

Vyskúšajte tento jednoduchý a prispôsobiteľný recept, ktorý si môžete ľahko upraviť podľa svojich predstáv a presvedčte sa, ako jednoducho a rýchlo viete pripraviť zdravé a lahodné jedlo pre celú rodinu.

zdravé zeleninové fašírky s kuskusom

Image by Freepik

zdroj foto: freepik.com

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár