Začnite písať

RODIČOVSTVO

12 rituálov pre sladké sny vašich bábätiek

12 rituálov

V každej rodine príde čas, keď sa malé bábätko dožaduje svojho miesta v rodinnom kruhu a jednou z najvýznamnejších výziev je zabezpečiť mu pokojný a spokojný spánok. Ako rodičia, sme ochotní urobiť takmer čokoľvek, aby sme svojim drobcom dopriali ten najlepší odpočinok. V tomto článku vám predstavíme 12 osvedčených rituálov, ktoré môžu vašim najmenším pomôcť zaspať do ríše snov s úsmevom.

1. Pravidelnosť predovšetkým

Pravidelné časy na spanie a bdenie vytvárajú v živote bábätiek dôležitý režim. Táto predvídateľnosť im dodáva pocit bezpečia a pomáha im lepšie sa prispôsobiť svetu okolo seba.

2. Oáza pokoja

Vytvorte doma prostredie, ktoré bude pred spaním oázou pokoja. Znížte intenzitu osvetlenia a hlasitosť domácich prístrojov, aby ste vytvorili ideálne podmienky pre pokojný predspánkový čas.

3. Magický večerný kúpeľ

Nechajte starosti dňa odplávať s teplou vodou večerného kúpeľa. Tento rituál pomáha bábätku relaxovať a taktiež signalizuje, že čas na spanie sa nezadržateľne blíži.

kúpeľ bábätka ako skvelý rituál

Image by Freepik

4. Dotyk lásky

Láskavá masáž po kúpeli je ako tichá pieseň lásky, ktorú svojmu dieťatku spievate rukami. Použite jemný detský olej a nechajte svet dotykov pohladkať malé telíčko do ríše snov.

5. Pohodlie na prvom mieste

Zvoľte pre svoje dieťa oblečenie z kvalitných materiálov, ktoré mu dopraje maximálne pohodlie a neobmedzuje ho v žiadnej jeho nočnej pozícii.

Prečítajte si: Uspávanka maminho hlasu: Tajomstvo a triky ako uspávať dieťa čo najľahšie

6. Uspávanka v podobe zvuku

Biely šum alebo jemná melódia sú ako láska hmatateľná vo forme zvuku. Tieto zvuky pôsobia upokojujúco a signalizujú, že je čas na odpočinok.

biely šum ako ďalší rituál

Image by jcomp on Freepik

7. Svetlo ako sprievodca snom

Tlmenejšie osvetlenie a možno aj nočná lampička s červeným svetlom vytvárajú ideálne podmienky pre plynulý prechod do sveta snov.

8. Sýte bruško, šťastné sny

Zabezpečte, aby vaše dieťa išlo do postieľky sýte. Či už je to dojčenie alebo fľaša, dôležité je, aby hlad nebol dôvodom pre nočné budenie.

9. Rozprávkový čas

Čítanie príbehov pred spaním je čarovným mostom medzi bdelosťou a snom, kde váš hlas pôsobí ako láska, ktorá sa dá počuť.

čítanie knihy bábätku

Image by Freepik

10. Pripravené hniezdočko

Pred spaním nezabudnite na príjemnú teplotu v izbe, čerstvý vzduch a zatiahnuté závesy, ktoré ochránia vášho drobca pred rušivými elementmi z vonkajšieho sveta.

11. Mojkačik na spanie

Neoddeliteľný mojkačik v postieľke môže byť malý plyšový priateľ, ktorý bude bábätku spoločnosťou v tichých nočných hodinách.

spánok bábätka s mojkačikom

Image by Freepik

12. Objatie plné lásky

Niekedy je všetko, čo bábätko potrebuje, aby zaspalo, pocit bezpečia vo vašom náručí. Doprajte mu tento pocit bezvýhradnej lásky a starostlivosti.

Každý z týchto rituálov je malým kúskom mozaiky, ktorá tvorí pokojný a spokojný spánok vašich najmenších. Skombinujte ich podľa potrieb a temperamentu vášho dieťatka a uvidíte, že sladké sny nebudú len snom.

 

Zdroj foto: freepic.diller

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár