Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Akčné tipy na výlety od Malých výletníkov

dievča cesta chôdza

Február sa nesie predovšetkým v znamení fašiangov, karnevalov a plesov. Isto sa nejaké konajú aj vo vašom okolí. Ak hľadáte podujatia aj z iného súdka, tak čítajte ďalej. Zimné radovánky sú v plnom prúde a Malí výletníci vám prinášajú aj tento mesiac tipy na výlety a zaujímavé podujatia.

Valentíske prehliadky

Prehliadky naplnené láskou si pripravilo hneď niekoľko hradov. Môžete si vybrať, či vás láka Valentínska prechádzka hradom Beckov (18.02.), Valentín na Lietavskom hrade aj pre nezamilovaných (17.02.), či Čaro lásky na Oravskom hrade (16.02.). Každá prehliadka je poňatá v inom duchu, ale téma lásky spája všetky.

valentín

Zdroj Pixabay

Hlbočiansky vodopád

Presuňme sa teraz na iný romantický rozprávkový zámok. Poznáte ten v Smoleniciach? Nedávno tam dokonca otvorili aj kaviareň. Prípadne tunajší Molpír alebo Jaskyňu Driny? A viete kto je to Štefan Banič? Či ste nadšenci výrobkov z medu? To všetko skrývajú Smolenice a dočítate sa všetko podrobnejšie v článku, ktorý som pred časom napísala. Čo sa tam ale nedočítate je cesta zo Smoleníc na Hlbočiansky vodopád, pretože v čase našej návštevy nebol aktívny. My ho máme na našom wishliste – je to totiž jediný vodopád v Malých Karpatoch. Práve v tomto období a začiatkom jari ožíva po výdatných dažďoch a dosahuje až 9 metrov. Vyskúšajte, možno budete mať viac šťastia.

Bibiana v Bratislave

Na istotu sa ale môžete vybrať na nové výstavy v bratislavskej Bibiane. Prednedávnom otvorili rovno dve nové výstavy. Jedna sa volá Výstava v kufríku a druhá Laboratorium farieb. Radi sem chodíme, pretože to je miesto, kde sa interaktivita s expozíciou priam vyžaduje. Prikladám aj link na sprievodné aktivity, ktoré vašu návštevu vo februári ešte viac obohatia.

pastelky

Zdroj Pixabay

Hviezdy, hviezdy, hviezdičky

Radi pozorujete nočnú oblohu? Tak to určite návštívte Hvezdáreň a Planetárium v Prešove. Na tomto mieste myslia aj na malých návštevníkov a majú mnoho sprievodných podujatí – napríklad Mesiac na vandrovke (17.02.), Rozprávanie o fotónkovi Filipkovi (24.02.) alebo Martin a hviezda (26.02.) a mnoho ďalšieho. Ak ste zas z okolia Bratislavy, mohlo by sa vám páčiť pozorovanie nočnej oblohy na hrade Devín cez profesionálny teleskop (16.02.).

Ekoncentrum Stupava

Čoraz viac a viac nás baví objavovať zákutia Stupavy. Nachádza sa tu nádherný Stupavský zámocký park s rybníkmi a ihriskami. Zastávku si spravte v kaviarni Makovice, kde je k dispozícii veľký detský kútik a spoločenské hry, konajú sa tu aj rôzne podujatia. Alebo ak vás zaujímajú témy súvisiace s ekológiou, pozrite si bohatý program Ekocentra. Nedávno sme ho navštívili 1.x a rozhodne nie posledný.

Detský svet

Výstava pre malých aj veľkých. V Zapadoslovenskom múzeu v Trnave okrem stálych expozicií po celý rok nájdete aj výstavu Detský svet. Príďte si pozrieť hračky typické pre 20. storočie rozdelené do 10 tématických celkov.

Slovenská národná galéria

Už to bude rok odkedy Slovenská národná galéria otvorila svoje vynovené priestory. Vedeli ste, že v rámci bohatého programu majú aj mnohé aktivity pre rodiny s deťmi? Či už sú to Rodinné nedele alebo Bookobrazy, či Otvorený ateliér.

 

 

 

 

 

 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár