Fánky s kyslou smotanou: Tieto fánky si zamilujete!
Pripravte si doma lahodné a chrumkavé fánky s týmto jednoduchým receptom, ktorý ich obdarí šťavnatým vnútrom a neodolateľnou vôňou kyslej smotany a rumu. Tento postup krok za krokom vás prevedie prípravou tejto tradičnej pochúťky, od miešania surovín až po vyprážanie do zlatista. Výsledkom budú dokonale chutné fánky, posypané sladkou kombináciou práškového a vanilkového cukru, ktoré si zamiluje každý milovník sladkého.
Recept na skvelé fánky s kyslou smotanou
- 400 g múka polohrubá
- 1 KL soľ
- 4 PL maslo/kokosový olej (dodá fánkam kokosový nádych)
- 2 ks žĺtky
- 1 PL cukor kryštálový
- 1/2 balíčka prášok do pečiva
- 2 polievkové lyžice rum (ak nechcete, tak nemusíte pridať)
- 200 ml kyslá smotana
- Olej na vyprážanie
- Cukor práškový a cukor vanilkový na posypanie
Prečítajte si: Nepečený karamelový cheesecake