Začnite písať

Krása od A po Z

Ako nájsť rovnováhu v dennej a príležitostnej starostlivosti o pleť

Ako nájsť rovnováhu v dennej a príležitostnej starostlivosti o pleť

Starostlivosť o pleť a výber zo širokej škály produktov môže byť pre mnohých naozaj náročné. Či už prehodnocujete svoj súčasný kozmetický arzenál alebo ste pripravení opustiť jednorazové čistiace obrúsky a začať s komplexnejšou starostlivosťou o pleť, zistenie, že vám chýbajú kvalitné produkty šité na mieru vašim potrebám, môže byť dôležité. Pri blúdení medzi regálmi plnými najnovších sér a inovatívnych krémov môže byť lákavé vyskúšať ich všetky. Je však dôležité rozpoznať, ktoré produkty by mali byť stálymi piliermi vašej dennodennej rutiny a ktoré sú určené len na príležitostné použitie.

Základné pravidlá pre každodennú starostlivosť

Čistiace prípravky

Čistenie pleti je základom každej starostlivosti. Voľba čistiaceho prípravku by mala závisieť od toho, čo ste mali počas dňa na pleti či už ide o mejkap, slnečný krém alebo len denný krém a tiež od toho, či ide o ranné, alebo večerné čistenie. Dôležité je nájsť prípravok, ktorý vašej pleti vyhovuje a pravidelne ho používať.

Hydratačný Krém

Nájdenie toho správneho hydratačného krému, ktorý vyhovuje potrebám vašej pleti, je dôležité. Hoci je lákavé mať na výber z viacerých produktov, ideálne je sústrediť sa na jeden krém, ktorý používate, až kým nie je úplne spotrebovaný.

Krém s ochranným faktorom (OF)

Denné používanie krému s OF je nevyhnutné pre ochranu pleti pred škodlivým UV žiarením. Vyberte si produkt, ktorý vám vyhovuje a ktorý budete ochotní používať každý deň.

SPF

canva/ Getty Images

Starostlivosť, ktorá vyžaduje individualitu a mieru

Očné krémy

Očné okolie je mimoriadne citlivé a vyžaduje si špeciálnu pozornosť. Vyberte si jeden očný krém a používajte ho, kým nie je úplne spotrebovaný. Ak vám nevyhovuje, radšej ho podarujte, než aby ste experimentovali s viacerými produktmi naraz.

Prečítajte si: Chcete krásnu a zdravú pleť? Tak začnite so zdravou stravou!

Kyseliny

Používanie produktov s kyselinami môže byť občasné, pričom je dôležité striedať typy kyselín, aby ste zabezpečili rozmanitú starostlivosť o pleť. Ak ste nováčikom v používaní kyselín, začnite s mliečnou kyselinou a postupne skúmajte, čo vašej pleti najviac vyhovuje.

Séra

Séra, najmä tie s vitamínom C alebo retinoidmi, by mali byť súčasťou vašej každodennej rutiny až do momentu, kým nie sú úplne spotrebované. Po spotrebovaní zhodnoťte, ako vášmu typu pleti sérum vyhovovalo a či je potrebné zmeniť jeho silu alebo zloženie.

Nájsť správnu rovnováhu medzi dennou a príležitostnou starostlivosťou o pleť môže byť výzvou, ale keď sa vám to podarí, vaša pleť vám to bohato odvďačí zdravým vzhľadom a vitalitou. Kľúčom je poznať potreby vašej pleti a prispôsobiť starostlivosť tak, aby ste sa cítili nielen krásné, ale aj sebavedomé vo svojej koži.

Sérum

canva/ prostock-studio

Zdroj titulnej foto: canva/PattPaulStudio

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár