Začnite písať

RECEPTY

Brokolicové gnocchi: Postačí vám na to týchto 7 ingrediencií

Brokolicové gnocchi

Viete si predstaviť, že by ste si doma pripravili niečo tak chutné a zároveň jednoduché, že by to mohlo konkurovať vašej obľúbenej talianskej reštaurácii? Brokolicové gnocchi sú práve takým receptom. Táto varianta tradičného talianskeho jedla pridáva do obľúbených gnocchi zaujímavý zeleninový twist. A ak sa domnievate, že príprava gnocchi je zložitá, tento recept vás presvedčí o opaku. Potrebujete len niekoľko základných surovín a môžete začať. A ako bonus, finančne vás to ani nezruinuje.

Recept na brokolicové gnocchi

Ingrediencie

  • Brokolica
  • Hladká múka
  • Soľ
  • Parmezán
  • Maslo
  • Olivový olej (na potretie po uvarení)
  • Údená šunka na podávanie (nepovinné)

Prečítajte si: Pizza z ovsených vločiek a tvarohu: Upečte si pizzu bez výčitiek

Postup prípravy

Brokolicu dôkladne umyte a rozdeľte na menšie ružičky. Tieto vložte do hrnca s osolenou vriacou vodou a varte, až kým brokolica nebude mäkká. Po uvarení brokolicu sceďte a nechajte vychladnúť. Keď je brokolica studená, rozmixujte ju na hladkú kašu. V miske potom zmiešajte rozmixovanú brokolicu s hladkou múkou a soľou. Miešajte a pridávajte múku, až kým nedosiahnete konzistenciu hladkého a formovateľného cesta. Ak je cesto príliš lepkavé, pridajte ešte trochu múky.

Z cesta potom odstrihnite kuchynskými nožnicami malé kúsky, čím vytvoríte gnocchi. Pripravené gnocchi varte vo veľkom hrnci s osolenou vriacou vodou, až kým nevyplávajú na povrch. To signalizuje, že sú uvarené. Potom ich sceďte, preložte do misky a pokvapkajte trochou olivového oleja, aby sa vám nezlepili.

Na panvici medzitým rozpustite maslo, pridajte nastrúhaný parmezán a miešajte, kým sa syr nerozpustí a nevznikne hladká omáčka. Do tejto omáčky vmiešajte uvarené gnocchi, aby sa rovnomerne obalili. Servírujte teplé, ozdobené podľa chuti kúskami údenej šunky.

Brokolicové gnocchi sú dokonalým príkladom toho, ako môže byť jednoduché a zároveň nesmierne chutné domáce jedlo. Tento recept je ideálny pre každého, kto má rád taliansku kuchyňu, ale zároveň hľadá zdravšie alternatívy klasických jedál. Gnocchi si môžete prispôsobiť podľa vlastných chutí, pridávajúc rôzne druhy syrov, byliniek či doplnkov. Nechajte sa inšpirovať a objavte nové obľúbené chute priamo z vašej kuchyne. Dobrú chuť!

Recept na brokolicové gnocchi

zdroj foto: redakcia

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár