Začnite písať

RODIČOVSTVO

Dominika Jurena: Posilňujme mamičky, nepodrývajme

Dominika Jurena

V súčasnej dobe vysokých očakávaní a spoločenského tlaku na rodičov je viac než kedykoľvek predtým dôležité nájsť a rozširovať pozitívne hlasy, ktoré pripomínajú silu podpory a pozitívnej afirmácie. Dominika Jurena, známa svojou účasťou v Česko Slovenskej SuperStar, sa stala takýmto hlasom pre mnohé matky, keď sa otvorene vyjadrila o potrebe empatie a podpory v rodičovstve. Jej odkaz, ktorý zdôrazňuje význam pozitívneho posilňovania a vzájomnej podpory, nám pripomína, že rodičovstvo je cestou plnou výziev, na ktorej by sme mali stáť jeden za druhým, namiesto toho, aby sme sa navzájom súdili.

Dominika Jurena sa vyjadrila vo svojom nedávnom príspevku a rozsvietila túto tému trefným pozorovaním: „Žiadna mamina nepotrebuje počuť o tom, že jej dieťa malo byť dávno odplienkované, oddudlované, samostatné, odstavené od kojenia a mohla by som s týmto zoznamom pokračovať do nekonečna. Každá mamina však potrebuje počuť slová PODPORY.“

Tieto slová rezonujú s mnohými matkami, ktoré sa snažia vyrovnať s výzvami rodičovstva, zatiaľ čo čelia nevyžiadaným radám a kritike. Dominika nás všetkých vyzýva, aby sme boli viac empatickí a uvedomovali si, že rodičovstvo nie je súťaž ani výkon na meranie.

Prečítajte si: Petra Thámová: Prečo mamy často strašia iné mamy?

„Mamičkovanie je samo o sebe náročné. Nepodrývajme mamičkám sebavedomie hlúpymi poznámkami. Naopak, podporme ich, aby si viac verili a povedzme im, aké sú skvelé maminy. Každá z nás to občas potrebuje..,“ hovorí Dominika. Je to odkaz, ktorý by mal byť srdcom každej komunity, kde sa matky môžu cítiť bezpečne a podporované, namiesto toho, aby boli zatlačené do rohu neustálymi porovnaniami a súťažením.

Rodičovstvo by malo byť cestou, na ktorej sa môžeme navzájom podporovať a povzbudzovať, namiesto toho, aby sme sa cítili súdení za každé rozhodnutie, ktoré urobíme. Vďaka ľuďom ako Dominika Jurena sa môžeme priblížiť k takejto kultúre podpory a empatie. Je to pripomienka, že v rodičovstve, ako vo väčšine vecí v živote, slová podpory môžu mať hlboký a trvalý vplyv.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Jurena (@dstaraofficial)

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár