Začnite písať

Krása od A po Z

Kedy je ten správny čas začať s používaním anti-aging produktov?

začať s produktami by ste mali čím skôr, ak sa chcete vyhnúť predčasnej starobe

Na úvod cesty k mladistvej a zdravej pleti sa kladie dôležitá otázka: Kedy začať s produktami proti starnutiu? Je dôležité vedieť, že základy pre zachovanie mladistvého vzhľadu a zdravia pokožky sa kladú skôr, než by sa mohlo zdať.

Základným krokom je ochrana pred slnečným žiarením už od detstva

Hoci nie je vhodné používať opaľovacie krémy na kožu bábätiek mladších ako 6 mesiacov, existujú iné metódy, ako ich ochrániť pred slnkom. Už od mladého veku by malo byť pravidelné používanie opaľovacích krémov súčasťou každodennej rutiny, aby sa predchádzalo predčasnému starnutiu pokožky. Ochrana pred UVA a UVB žiarením každý deň je nevyhnutná nielen na prevenciu predčasného starnutia, ale aj na ochranu pokožky pred škodlivými vplyvmi slnka.

žena sa natiera opaľovacím krémom

Zdroj Freepik

Vitamín A pre problematickú pleť

Pre tých, ktorí zápasia s akné, môžu byť retinoidy, deriváty vitamínu A, predpísané už v mladom veku. Ostatní by mali zvážiť ich zahrnutie do svojej rutiny okolo tridsiatky, najmä ak vedú životný štýl, ktorý zahŕňa nadmerné slnenie alebo fajčenie, čo môže urýchliť proces starnutia pleti. Preto, ak rady navštevujete solária, slníte sa alebo fajčíte mali by ste s tým urýchlene prestať, ak proces starnutia pokožky nechcete príliš urýchliť.

Prečítajte si: Chcete krásnu a zdravú pleť? Tak začnite so zdravou stravou!

Kyseliny ako spojenci v boji proti času

Kyseliny ako glykolová, mliečna alebo salicylová sú silnými spojencami v boji proti starnutiu. Ich používanie závisí od individuálnych potrieb pleti. Pri problémoch s akné sa odporúča salicylová kyselina, zatiaľ čo glykolová a mliečna kyselina môžu byť vhodné pre staršie osoby, ktoré chcú riešiť príznaky starnutia pleti.

Vitamíny C a E od mladosti

Vitamíny C a E sú známe svojimi antioxidatívnymi vlastnosťami a mali by byť súčasťou vašej pleťovej rutiny hneď, ako začnete používať pleťovú kozmetiku. Tieto vitamíny pomáhajú chrániť pleť pred škodlivými vplyvmi voľných radikálov a podporujú zdravý, žiarivý vzhľad pokožky.

Vitamín C

canva/ Anastasia Collection

Niacínamid po 25-tke

Niacínamid, známy tiež ako vitamín B3, je ďalším kľúčovým zložkom, ktorý by mal byť zahrnutý vo vašej rutine starostlivosti o pleť, najmä po 25. roku života. Jeho protizápalové vlastnosti sú ideálne pre boj proti akné, a tiež pomáha pri ochrane a oprave bariéry pokožky.

Intenzívna starostlivosť počas menopauzy

Kvalita ženskej pokožky je najvyššia počas reprodukčných rokov, keď je tvorba kolagénu na vrchole. Počas menopauzy a obdobia perimenopauzy však mnohé ženy zaznamenávajú výrazné zmeny nielen vo svojom zdraví, ale aj v stave pokožky. Zvýšená starostlivosť o pleť a používanie produktov podporujúcich jej pevnosť a elasticitu sú v tomto období nevyhnutné.

Starostlivosť o pleť je dlhodobý záväzok a začať by ste mali čo najskôr, aby ste si udržali zdravú, žiarivú pleť na dlhé roky. Pamätajte, že základom je ochrana, hydratácia a výživa vašej pleti, aby ste mohli čeliť výzvam, ktoré so sebou prináša starnutie.

Produkty proti starnutiu pleti

canva/ Getty Images

Zdroj titulnej foto: canva/ Getty Images Signature

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár