Začnite písať

TEHOTENSTVO

Lucia „Lula“ Almaksus o boji proti bodyshamingu v tehotenstve

Lucia Lula Almaksus

Influencerka Lucia alias Lula Almaksus nedávno na svojom Instagrame otvorene hovorila o citlivej téme, ktorá rezonuje s mnohými ženami po celom svete – bodyshamingu počas tehotenstva. Jej úprimné slová odhalili nielen osobné skúsenosti, ale aj silný odkaz na zmenu spôsobu, akým spoločnosť vníma tehotné ženy.

„Je neuveriteľne hrubé a bezcitne písať alebo hovoriť tehotnej žene čokoľvek o jej váhe alebo postave v tehotenstve, keď tvorí v sebe nového človeka,“ uviedla Lula Almaksus vo svojom nedávnom príspevku na Instagrame. Tieto slová sú silným pripomenutím, že tehotenstvo by malo byť obdobím oslavy a podpory, nie zdrojom úzkosti a sebakritiky.

Bodyshaming v tehotenstve je viac než len otázka estetiky. Je to predovšetkým otázka ľudskosti a empatie.

Osobná skúsenosť Luly Almaksus

„V deviatom mesiaci mi prišla správa, že som už poriadne tučné prasa… Keď sa mi začala meniť postava, bola som zmätená, cítila som sa bezbranne a prvýkrát som cítila na sebe útočné komentáre, že som TUČNÁ. Vedela som, že nie som tučná ale tehotná, ale stále vo mne komentáre iných rezonovali, nebola som na to zvyknutá,“ podelila sa Lula o svoje bolestivé skúsenosti. Tieto intímne zážitky odhaľujú hlboké emocionálne boje, s ktorými sa mnohé tehotné ženy musia vyrovnať v dôsledku nevhodných a neosobných komentárov.

bodyshaming v tehotenstve

canva/ corelens

Podpora a solidarita

Napriek výzvam našla Lula silu v podpore zo strany iných žien. „Mala som šťastie na viac dobrých ako zlých žien a koniec môjho pôrodu a začiatok života s bábätkom som mala možnosť prežiť s dvomi úžasnými ženami, ktoré sa o mňa starali masážou a terapiou.“ Tento príbeh o solidarite a vzájomnej pomoci je pripomenutím, že empatia a porozumenie môžu mať obrovskú moc.

Sebadisciplína a hrdosť

Lula zdôrazňuje, že jej cesta nie je len o boji proti negativite, ale aj o sebadisciplíne a snahe byť najlepšou verziou seba samého. „Výsledkom všetkého, čo robím, je sebadisciplína a motivácia byť najlepšou verziou seba samej,“ hovorí Lula, čím inšpiruje nielen tehotné ženy, ale všetkých, kto čelí spoločenským tlakom.

Prečítajte si: Vanesa Legát: Disciplína by mala byť o vedení, nie o treste

Posolstvo pre všetkých

Lula Almaksus vyzýva, aby sme si reči ostatných nebrali príliš osobne a zostali verní sami sebe. „Nikdy si neberte reči ostatných príliš osobne. Aj tak pre nich nikdy nebudete dosť dobrí. Tak buďte dosť dobrí pre seba…,“ radí Lula, čím posilňuje odkaz sebalásky a sebaúcty.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lucia Almaksus (@llnzz)

Lula Almaksus svojimi slovami a skúsenosťami otvára dôležitú diskusiu a ukazuje, že zmena začína odvahou hovoriť nahlas. Je čas, aby sme všetci prispeli k vytváraniu súcitnejšej a podpornejšej spoločnosti pre tehotné ženy a pre každého z nás.

Je dôležité, aby sme prehodnotili, ako hovoríme o tehotenstve a telesných zmenách a začali podporovať každú ženu na jej jedinečnej ceste. Spoločnosť musí vytvoriť prostredie, v ktorom sa tehotné ženy cítia bezpečne, podporované a hrdé na svoje telo a proces, ktorým prechádzajú.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár