Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Marec mesiac knihy: 3 akčné tipy na knihy o materstve

čítanie knihy bábätku

Marec je mesiac knihy, preto sme si pre vás pripravili 3 akčné tipy na knihy o materstve, ktoré by si mala prečítať každá maminka. 

AHA! Rodičovstvo

V tejto knihe nájdete odpoveď na to ako vychovať zodpovedné, vnímavé a šťastné dieťa. 

Kniha je sprievodcom pre každého rodiča. Mení zaužívané postupy vo výchove detí a transformuje vzťah rodiča a dieťaťa do pohodlného spolunažívania. Netrestajte – pomáhajte a vychovávajte! Pomôžte deťom spracovať ich emócie a obmedzte ich neposlušnosť na minimum.

Táto kniha ukazuje rodičom ako mať s dieťaťom živý vzťah bez hrozieb, karhania, prosíkania, úplatkov či trestov. Kniha tiež pomáha rodičom porozumieť vlastným pocitom a nastaviť si s vo vzťahu s dieťaťom zdravé hranice, empatiu a jasnú komunikáciu.

Kniha vás prevedie krok za krokom celým detstvom, od batoľaťa až po školský vek. 

Viac o knihe sa dozviete tu. 

čítanie kníhPrečítajte si: Mobily na školách by mali byť nahradené ľudským kontaktom

Bezpodmienečné rodičovstvo

Najzákladnejšou potrebou každého dieťaťa je bezpodmienečná láska. Naša generácia však bola často vychovávaná na základe trestov, karhania a pochváľ. Avšak takáto konvenčná výchova dieťa učí, že milované môže byť len vtedy, keď spĺňa očakávania spoločnosti. Autor knihy ide do hĺbky a pokúša sa rodičom vysvetliť prečo nie je pri výchove dieťaťa dobré používať tresty ani chvály.

Viac o knihe sa dozviete tu.

Ako prežiť rodičovstvo

Táto kniha je od slovenskej autorky Martiny Vagačovej, ktorá dieťa vníma ako rovnocenného partnera vo výchove. Vo vzťahu zdôrazňuje rešpektujúce a dôstojné zaobchádzanie.

Autorka v knihe vysvetľuje, ako nadviazať vzájomné spojenie a pomocou spolupráce zvládnuť aj náročné situácie.  Povzbudzuje rodičov, aby sa nebáli byť sami sebou, mali sa radi aj s chybami a nezabúdali na každodenné radosti. Kniha ponúka množstvo príkladov dobrej praxe, praktických tipov a upozornení, na čo si dať pozor pri riešení každodenných rodičovských výziev.

Viac o knihe sa dozviete tu. 

 

Viac tipov na knihy o materstve sa dozviete v našom článku:

Marec mesiac knihy: 2 akčné tipy na knihy, ktoré by si mala prečítať každá mama

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár