Začnite písať

Aktuálne informácie pre rodičov

Na slovenských školách je dostupný edukačný program o prevencii žiakov pred HPV vírusom

maturitná skúška

Ministerstvo školstva a ministerstvo zdravotníctva podporujú prevenciu žiakov pred HPV vírusom formou edukačného programu Health Flag. 

Čo je Health Flag program?

Online edukačný program Health Flag je projektom občianskeho združenia Áno prevencia. Toto občianske združenie tiež plánuje v najbližšom období organizovať webinár o pravidlách a možnosti zapojenia sa s voľným vstupom pre všetkých učiteľov, ktorí prejavia záujem. Na základe tohto webináru učitelia automaticky získajú e-book s potrebnými informáciami.

 

Podľa štátneho tajomníka rezortu zdravotníctva Ladislava Slobodníka tento projekt dostáva do škôl hravou formou tému zdravia a prevencie. „Jeho výsledky dokazujú užitočnosť takýchto projektov, pretože je nevyhnutné vzdelávať v tejto téme ľudí už v mladom veku. O to viac, ak majú možnosť zaočkovať sa proti HPV zo zdrojov verejného zdravotníctva vo veku 12 – 14 rokov, ktorá im poskytne ochranu voči rizikovému ľudskému papilomavírusu (HPV) prakticky na celý život.“

HPV je rakovinotvorný vírus, ktorý má významný podiel na vzniku niektorých onkologických ochorení u mužov aj žien

 

„V prvej fáze sa do neho prostredníctvom platformy EduPage zapojilo 255 tried, registrovalo sa približne 4200 študentov a test spravilo 2800 študentov, čo je vynikajúca správa, lebo za týmito číslami je nielen záujem študentov o svoje zdravie, ale aj snaha pedagógov po celom Slovensku,“ uviedol štátny tajomník ministerstva školstva Ján Hrinko.

Prečítajte si: Podľa Slovenskej komory učiteľov môžu byť mobilné telefóny súčasťou vyučovania, ale len s obmedzením a pravidlami
Stredné školy sa budú môcť zapojiť do druhej fázy projektu Health Flag v apríli a v máji. Žiakov do súťaže prihlasuje pedagóg. V máji by sa malo konať druhé, náročnejšie kolo súťaže. Vyhodnotenie a oceňovanie najlepších tried a učiteľov sa  uskutoční v júni.

Viac o HPV víruse sa dozviete v našich článkoch:

Čo je HPV vírus a kto sa môže proti nemu očkovať?

Zdroj: TASR

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár