Začnite písať

Aktuálne informácie pre rodičov

Osem slovenských univerzít si prerozdelí 120 miliónov eur, peniaze pôjdu na modernizáciu

vysoká škola študent

Osem slovenských vysokých škôl si vytvorením konzorcií prerozdelí 120 miliónov eur. Univerzity budú môcť peniaze použiť na modernizáciu a budovanie integrovanej výskumnej, vzdelávacej či ubytovacej infraštruktúry. 

„Projekty na vytvorenie konzorcií vysokých škôl sú jedným z kľúčových krokov v posilňovaní spolupráce a excelentnosti vo vzdelávaní a vede. Treba oceniť vysoké školy, ktoré takéto aktivity robia, pretože ich zásluhou to povedie ešte k výraznejšiemu pokroku v našom vzdelávacom systéme,“ priblížil minister školstva Tomáš Drucker.

Prečítajte si: Podľa ministra školstva by nový systém odmeňovania učiteľov mal začať fungovať už tento mesiac

Do výzvy sa zapojilo osem vysokých škôl, ktoré môžu vytvoriť štyri konzorciá. Ministerstvo výzvu z plánu obnovy vyhlásilo v auguste minulého roka. Konkrétne ide o konzorcium Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a Ekonomickej univerzity v Bratislave, konzorcium Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre a Technickej univerzity vo Zvolene, konzorcium Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici a Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre a konzorcium Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave a Trnavskej univerzity v Trnave.

študenti vysokej školy

Zdroj: Freepik

 

Prostredníctvom výzvy mohli vysoké školy žiadať vytvorením konzorcií finančné prostriedky na aktivity ako výstavba nových objektov, nákup stavieb a pozemkov alebo úprava vonkajších areálov. Konzorciá vysokých škôl musia byť vytvorené do roku 2026,“ uviedlo ministerstvo školstva Slovenskej republiky.

 

Zdroj: TASR

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár