Začnite písať

SPOLOČENSKÉ HRY

Pravidlá hry Ubongo

Hrajte sa spolu s vašim batoľaťom, pretože aj rodič zapojený do hry je veľmi podstatný

Ubongo je stolná hra, ktorá testuje logické myslenie a rýchle reakcie. Ak ste nový v tejto hre, tu je prehľad pravidiel a tipov, ako zvíťaziť v hre Ubongo.

Základné Pravidlá

Cieľ hry

Cieľom hry Ubongo je zaplniť svoju hraciu dosku dlaždicami tak, aby vytvorili určený vzor. Tento vzor je zobrazený na kartičke, ktorú hráči vidia na začiatku každej hry.

Dlaždice

Hráči majú k dispozícii súpravu šiestich farebných dlaždíc, ktoré majú rôzne tvary. Dlaždice majú špecifické kombinácie farieb a tvarov.

Prečítajte si: Pravidlá hry Catan

Časový Limit

Hra sa hrá s časovým obmedzením. Každý hráč má len určitý čas na to, aby vyriešil svoj vzor a umiestnil dlaždice na svoju hraciu dosku. Po uplynutí časového limitu hráči kontrolujú, či ich vzory sú správne.

Vyhodnotenie

Po uplynutí časového limitu sa porovnávajú vzory hráčov s tým, čo je na kartičke vzoru. Hráči, ktorí správne zrekonštruovali vzor, získavajú body.

spoločenské hry

Body

Body sa udeľujú podľa toho, ako rýchlo hráč dokáže vytvoriť správny vzor. Čím rýchlejšie a presnejšie hráči vyriešia svoje vzory, tým viac bodov získajú.

Víťaz

Hráč s najviac bodmi po určenom počte kôl je vyhlásený za víťaza.

Tipy a Stratégie

  • Schopnosť rýchlo identifikovať tvary a farby na dlaždiciach vám pomôže pri rýchlejšom vyriešení vzoru.
  • Skúste si pred začatím umiestňovania dlaždíc na hraciu dosku vizualizovať, ako budete riešiť vzor. Plánovanie vopred vám ušetrí čas a zamedzí chybám.
  • Niektoré vzory môžu byť jednoduchšie ako iné. Buďte pripravení prispôsobiť svoj prístup v závislosti od zložitosti vzoru.
  •  Hra Ubongo si vyžaduje cvičenie a tréning. Čím viac budete hrať, tým rýchlejšie a efektívnejšie sa stanete v riešení vzorov.

 

Ubongo je skvelá hra nielen pre deti, ale aj pre dospelých. S týmito pravidlami a tipmi by ste mali byť pripravení na dobrodružstvo vo svete hry Ubongo!

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár