Začnite písať

Aktuálne informácie pre rodičov

Ministerstvo školstva zvýšilo finančnú podporu pre školské olympiády

skúšky

Ministerstvo školstva zvýšilo svoju finančnú podporu pre školské predmetové súťaže a olympiády takmer dvojnásobne. Vyššia finančná podpora tak slúži na podporu a rozvoj práce s talentovanou mládežou, skvalitnenie podmienok súťaží a zabezpečenie ich dôstojného priebehu.

Minulý rok ministerstvo školstva na organizovanie súťaží a olympiád poskytlo približne 1,61 milióna eur, v tomto roku sa podpora zvýšila na takmer 3,17 milióna eur. 

„Zmena názvu ministerstva, do ktorého sa dostalo aj slovo mládež, nie je proklamatívna. Budeme ju napĺňať konkrétnymi krokmi, v tomto prípade podporou talentovaných mladých ľudí,“ uviedol minister školstva Tomáš Drucker.

Tomáš Drucker

Tomáš Drucker, minister školstva
Zdroj foto: TASR

Zvýšenie finančnej podpory je podľa rezortu školstva prvým krokom k zlepšeniu podmienok organizácie. Ďalším musí byť prehodnotenie nastavenia podmienok a kritérií ich organizácie. Štátny tajomník Ján Hrinko sa nedávno stretol so zástupcami predsedov celoštátnych komisií predmetových olympiád, regionálnych úradov školskej správy a priamo riadených organizácií ministerstva, aby začali rokovania o možnostiach rozvoja súťaží detí a žiakov na Slovensku.

Prečítajte si: Mobily na školách by mali byť nahradené ľudským kontaktom

„Ak sa majú podmienky realizácie súťaží nastaviť kvalitne a transparentne, je nevyhnutné, aby boli do procesu zmien zapojení práve tí, ktorí ich priamo organizujú a zabezpečujú. Výsledkom stretnutí má byť nová smernica o súťažiach, ktorá bude motivačná pre účastníkov a posunie prácu s talentovanou mládežou na Slovensku dopredu. Záleží nám na každom jednom zapojenom žiakovi,“ uviedol štátny tajomník Ján Hrinko.

 

Zdroj: TASR

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár