Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Malí výletníci a ich tipy na výlety počas Veľkej noci

Veľká noc

Jar sa už rozbehla a je v plnom prúde. Snežienky vystriedal medvedí cesnak a počasie láka vybehnúť za novými dobrodružstvami. Že neviete kam? Inšpirujte sa tipmi od Kristíny Ciglanskej a jej Malých výletníkov. Tentokrát prinášame tipy, ktoré využijete predovšetkým počas Veľkej noci.

Hľadanie vajíčok na Smolenickom zámku

Do Smoleníc chodíme radi, pretože majú veľa krásnych miest a zákutí, ktoré sa tu dajú spoznávať. Všetko nájdete v našom článku. A teraz pridávame aj aktuálny tip, zameraný na veselé veľkonočné podujatie. Pátranie po vajíčkach, mini ZOO, tvorivé dielničky a ešte viac. To všetko priamo na rozprávkovom Smolenickom zámku.

veľkonočné kraslice

Zdroj Pixabay, Autor Conger design

Stredoveké remeselné trhy na Bratislavskom hrade

Tiež máte radi výlety a podujatia, kde cestujete v čase a spoznávate tradície našich predkov? Ak áno, nevynechajte počas veľkonočných prázdnin stredoveké remeselné trhy. Pochutnáte si na dobových dobrotách, stretnete šikovných remeselníkov a celý výlet môžete spojiť aj s aktuálnou výstavou na hrade.

Rytierske dobrodružstvo v Matejovom dome

Návrat do histórie zažijete aj v tejto inšpirácii. V rámci veľkonočných prázdnin si pripravili v Stredoslovenskom múzeu program inšpirovaný rytiermi. Malí odvážlivci sa môžu na chvíľu premeniť na udatných rytierov, na ktorých čakajú rôzne zaujímavé úlohy.

Abeland

Už ste tu boli? NIe? Tak to treba zmeniť. Pár kilometrov od Bratislavy sa nachádza gazdovská dedinka Abeland. Čarovné miesto, ktoré vybudovala šikovná rodinka. Každú sobotu majú pripravenú inú tému a vy sa tak môžete dozvedieť o živote na gazdovstve. Stretnete tu mláďatká zvieratiek, dokonca aj pštrosov, ochutnáte výborné halušky, vyskúšate čerstvý med, odnesiete si práve namletú múku…

Prečítajte si: 20 otázok o materstve s herečkou a speváčkou Zuzanou Hrvoľovou

Súhvezdia a ich príbehy

V košickom Steelparku sa uskutoční 30.03. astronomický workshop. Dozviete sa mnoho zaujímavého o súhvezdiach, ako ich hľadať na oblohe, ako aj o čom je zverokruh. Steelpark sa ale oplatí navštíviť aj mimo tohto workshopu. Ani my sme ho nevynechali počas našej návštevy v Košiciach. Ak sa sem chystáte, určite si prečítajte naše tipy v článku zameranom na Košice.

Veľká noc v Bachledke

V Chodníku korunami stromov sa v dňoch 30. – 31.03. tiež budú ukrývať veľkonočné prekvapenia. Okrem iného sa môžete tešiť na výrobu vajíčok, pletenie korbáčikov a iné veľkonočné dielničky. A keď už budete prechádzať cez Ždiar, určite sa zastavte v Ždiarskom dome, kde sa dozviete o živote goralov a budete si môcť vyskúšať aj tunajší kroj. Pre nás to bol obrovský zážitok. V Neďalekej Tatranskej Javorine sa zas nachádza krásny kostolík vsadený priam do rozprávkovej scenérie.

Veľkonočné kraslice

Zdroj Pixabay, Autor Jeshoots.com

Veľkonočná sobota v Majolike

Slovenská ľudová majolika vytvára prenádherné poklady z keramiky. Chcete prísť pozrieť ich dielňu, či si dokonca niečo vytvoriť? Príďte na Bielu sobotu do Modry a vyskúšajte si toto remeslo.

Bonusový tip

Zaujalo vás pátranie po vajíčkach? Pozrite si kultúrny program vo vašom meste, či obci. Mnohé pripravujú pre deti takúto pátračku. A ak náhodou nie, kľudne si ju pripravte sami. My už niekoľko rokov chystáme deťom na veľkonočný pondelok túto hru. Píšeme im indície a postupne nachádzajú drobné prekvapenia, ktoré im rozžiaria detské očká 🙂. Krásne sviatky prajeme. Kristína a Malí výletníci.

 

 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár