Žĺtkové rezy: Tento recept si nezabudnite uložiť, lebo je výborný
Žĺtkové rezy sú ideálnym dezertom na Veľkú Noc, vďaka svojej bohatej chuti a jednoduchosti prípravy. Tento recept kombinuje maslové cesto s vlašskými orechmi a žĺtkovou polevou, čo vytvára neodolateľný zákusok pre sviatočné chvíle. Pripravte si tento tradičný koláč a pridajte ho k ostatným veľkonočným koláčikom.
Recept na tie najúžasnejšie žĺtkové rezy
Ingrediencie na prípravu cesta
- 250 g masla
- 270 g práškového cukru
- 270 g mletých vlašských orechov
- 140 g polohrubej múky
- 6 ks bielkov
Na polevu
- 300 g práškového cukru
- 6 ks žĺtkov
Prečítajte si: Raffaello koláč bez pečenia
Postup prípravy
Príprava cesta:
V mise dôkladne vymiešajte maslo s práškovým cukrom, až kým nevznikne penistá hmota. Postupne pridávajte mleté vlašské orechy a polohrubú múku a dôkladne premiešajte. V inej mise vyšľahajte bielky do tuha a jemne ich vmiešajte do orechovej zmesi. Rozotrite cesto na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút alebo kým cesto nie je zlatohnedé.
Príprava polevy
V mise dôkladne vymiešajte práškový cukor so žĺtkami, až kým nezískate hustú polevu.Túto polevu natrieme na ešte teplý, upečený koláč. Keď poleva uschne, tak môžeme ho nakrájať na menšie kúsky a podávať.
Verím, že sa vám tento recept podarí a svojich blízkych a rodinu nesmierne potešíte. Predsa, žĺtkovým rezom nikto nedokáže povedať nie.