Začnite písať

AKČNÉ TIPY

5 akčných tipov na knihy pre školákov

kniha

Inšpirujte sa našimi 5 akčnými tipy na skvelé knihy pre školákov. 🙂

Nedávno sme vám priniesli tipy na knihy pre tých najmenších, ktoré nájdete v našom článku:

3 akčné tipy na skvelé knihy pre najmenších

A tiež tipy na knihy pre predškolákov a prvákov:

3 akčné tipy na skvelé knihy pre predškolákov a prvákov

Oflajner

Táto kniha podporí rozvoj detskej fantázie a tvorivosti. 

Oflajner je čarovná kniha o osemročnom chlapcovi menom Peťko, ktorý sa učí nájsť rovnováhu medzi digitálnym svetom a nádhernými zážitkami reálneho života. Peťo je obyčajný osemročný chlapec, ktorý má jediný problém. Trávi priveľa času na počítači a s inými technológiami. Nie je to však iba jeho vina. Ako každé dieťa, aj Peťo vlastní Oflajnerov žetón – kúzelný predmet, vďaka ktorému sa deti stávajú dospelými. Ak bude na počítači a pri rozprávkach tráviť priveľa času, môže prísť zlá čaroonlajnica a žetón mu ukradnúť. A presne to sa aj stane!
Cesta k znovuzískaniu žetónu však vedie cez offline aktivity a hry, ktoré Peťo už skoro všetky zabudol. Podarí sa Peťovi pomocou dobrého Oflajnera žetón získať späť?

Tom Gates: Môj geniálny svet

Na túto knihu si musíte dať VEĽKÝ POZOR! Je totiž vtipnejšia ako Denník odvážneho bojka! Preto neskúšajte čítať túto knihu na verejnosti. Budete sa totiž nahlas rehotať!

Tom Gates je majstrom výhovoriek, expert na čarbanice a výnimočný tvorca komiksových príbehov. Je tiež nočnou morou pre svojho nevrlého triedneho učiteľa pána Fullermana.

Podarí sa Tomovi spraviť načas domácu úlohu, vyhnúť sa hnevu svojho učiteľa – a urobiť dojem na Amy Porterovú, ktorá sedí vedľa neho?

Šanca pre Stelu

Každý pes si zaslúži dostať druhú šancu.

Stela je bígl, vycvičená používať svoj citlivý ňufáčik na odhalenie nebezpečných chemikálií a pomáhať svojmu pánovi chrániť ľudí pred nebezpečenstvom. Lenže po jednej rutinnej bezpečnostnej kontrole sa Stele nepodarí vyňuchať výbušninu. Jej výbuch bol taký silný a hrôzostrašný, že spôsobuje Stele úzkosť, pre ktorú sa viac nedokáže vrátiť do práce a je nútená odísť na psí dôchodok. Keď sa objaví dievčatko Cloe a chce si Stelu adoptovať, bíglia sučka vie, že je to jej posledná šanca dokázať, že naozaj za niečo stojí. Lenže ako?

Príbeh o výnimočnej sučke, ktorá musí nabrať odvahu, aby prekonala svoj strach, a pomohla tak zachrániť dievčatko s epilepsiou.

kniha a dieťa

50 dobrodružstiev, ktoré musíš zažiť kým vyrastieš

Prejdi bludiskom, navštív hvezdáreň či baňu, vyber sa na nočný prieskum, zdolaj tiesňavu, vyrob si tričko. Kniha obsahuje 50 dobrodružstiev, ktoré jednoducho musí zažiť každé dieťa!

Inšpiruje na pestré aktivity, pri ktorých sa deti dobre zabavia a – ako bonus pre celú rodinu – budú vnímavejšie k svojmu okoliu a na výletoch spoznajú svoju krajinu. Kniha je plná ilustrácií a slúži zároveň ako zápisník na zaznamenávanie vlastných zážitkov. Bude rásť s deťmi a prečítanú ju budú mať vtedy, keď pri listovaní v nej 50-krát zvolajú „Mám to!“.

Najhorší rodičia na svete

Kniha o tých najhorších a najtrápnejších rodičoch na zemeguli. Že tých máte doma? No… veď uvidíme…

Všetci rodičia sú trápni, ale pri čítaní o tých najpodivnejších, najtrápnejších a najšialenejších vám môžu od smiechu prasknúť gate.

Každému, kto siahne po tejto knihe, okamžite svitne, že jeho rodičia tým našim nesiahajú ani po členky. Ak sa k vám priblíži Peter Puch, okamžite si musíte zapchať nos alebo utekať po kyslíkovú masku. Najrýchlejšej matke Uršule Uponáhľanej by sa rýchlo odpratal z cesty aj medveď grizly. A Monty Monopol? Kradne hračky vlastným deťom. Radšej si dajte pozor.

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár