Začnite písať

PR ČLÁNKY

Detské topánky: 4 typy obuvi pre chlapcov aj dievčatá

Výber vhodnej obuvi pre deti je naozaj dôležitý, ešte viac ako výber správneho oblečenia. Topánky pre vašich najmenších musia byť totiž nielen štýlové, ale musia predovšetkým poskytnúť malým aktívnym nožičkám oporu a komfort. Pripravili sme si pre vás zoznam štyroch skvelých základných typov detských poltopánok, ktoré sú vhodné na všetky príležitosti: do školy, na hranie vonku alebo špeciálne príležitosti.

Ktoré detské poltopánky sú najuniverzálnejšie?

Tenisky

Tenisky sú azda najvšestrannejším typom obuvi a sú vhodné pre chlapcov aj dievčatá všetkých vekových kategórií. Mnohé značky dnes ponúkajú tenisky v rôznych štýlových prevedeniach: kožené, plátené, semišové, s odpruženou podrážkou a sieťovaným vrchom, v retro šýle alebo futuristické, s potlačou rozprávkových postavičiek… Je si naozaj z čoho vyberať. Tí najmenší obľubujú tenisky s blikajúcimi podrážkami alebo vyhotovené z výrazných farebných materiálov. Sú tiež pevné a odolné, takže kvalitné tenisky majú dlhú životnosť. Tento typ obuvi takisto ponúka dostatok opory pre chodidlo a je preto skvelý na celodenné nosenie.

Detské topánky

Členkové topánky

Kotníkové poltopánky alebo čižmy sú štýlové a praktické zároveň a hodia sa na špeciálne rodinné príležitosti, ale aj na prechádzky po meste, či v prírode. Ich špecifická výška po členky poskytuje detským nohám viac stability a opory pri chôdzi aj behu a tiež viac tepla v chladnejšom počasí ako nižšie topánky. Väčšinou sú vyrobené z kože, semišu alebo umelej kože. Sú veľmi štýlové a univerzálne a kombinovať ich môžete naozaj s hocičím: nohavicami, šatami, sukničkami alebo kraťasami. Členkové topánky by teda určite nemali chýbať v detskom šatníku.

Detské poltopánkyMary Janes

Tento štýl topánok bol navrhnutý začiatkom dvadsiateho storočia a naozaj prešiel mnohými skúškami času. Dizajn topánok Mary Janes je typický svojimi remienkami a síce boli pôvodne navrhnuté ako topánky pre ženy a dievčatá, stali sa populárnymi aj medzi chlapcami v predškolskom a školskom veku. V niektorých krajinách, ako napríklad Spojené kráľovstvo, sú práve tieto detské poltopánky najpopulárnejšou voľbou pre dievčatá aj chlapcov ako topánky k školskej uniforme. Sú tiež ideálne na formálnejšie príležitosti ako rôzne oslavy, svadby alebo iné rodinné stretnutia. Okrem toho, že vyzerajú elegantne, sú veľmi pohodlné vďaka polstrovaným stielkam a často aj nastaviteľným remienkom. Nájdete ich v rôznych prevedeniach: koža, semiš alebo lakovaná koža a hodia sa k šatám, sukniam alebo aj krátkym nohaviciam.

Dievčenské poltopánky

Športové sandále

V lete nie je pre deti azda nič pohodlnejšie a komfortnejšie ako priedušné športové sandále. Sú vhodné pre aktívne deti, ktoré radi šantia, skáču a objavujú. Väčšina športových sandálov má nastaviteľné remienky a podrážky sú často vyrobené z pevných, no odľahčených materiálov, takže poskytujú výbornú trakciu na vonkajších povrchoch a zároveň sú na detskej nôžke ľahké. Noha sa nepotí a koža môže dýchať. Plus, mnohé detské sandále majú tiež podpornú stielku, aby dodali vyvíjajúcej sa nohe dostatok podpory.

Kde sa inšpirovať alebo rovno nakupovať?

Veríme, že nájdenie vhodných topánok pre vaše ratolesti pre vás nebude nič náročné a možno ste sa nechali inšpirovať aj niektorým z našich tipov. Nezabudnite tiež, že dnes už môžete nájsť takmer každý štýl topánok aj v barefootovej verzii, ktorá zaručí detskej nohe ten najprirodzenejší priestor a tvar pre správny vývoj chodidla. Pre nákup alebo inšpiráciu môžete vyskúšať napríklad obuvnícku spoločnosť CCC, ktorá ponúka naozaj bohatú ponuku topánok nielen pre deti. Ich sortiment nájdete v kamenných obchodoch, ale aj online, takže si môžete vyberať v kľude a pohodlí domova. CCC ponúka topánky pre deti, ktoré sú nielen štýlové, alej aj funkčné a pohodlné, takže si každý malý módny nadšenec určite hravo nájde svoj dokonalý pár.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár