Začnite písať

Poviedky ku káve

Dve vytúžené čiarky sa stali skutočnosťou

Moje_dve_vytúžené_čiarky_sa_stali_skutočnosťou[1]

Každý mesiac som dúfala, že sa mi tentokrát podarí otehotnieť, a na to si veruže doteraz pamätám. Kúpila som si tehotenský test, čakala dve dlhé minúty, a potom som s ťažkým srdcom hľadela na jednu osamelú čiarku. Bolo to ako nekonečný cyklus nádeje a sklamaní. Cítila som sa, ako by som bola úplne k ničomu.

smútok_z_negatívneho_testu[1]

canva/ Elnur

So svojím partnerom sme o tom každú chvíľu komunikovali, často len potichu, snažiac sa jeden druhého povzbudiť a nájsť slová, ktoré by nám obom vliali aspoň trochu odvahy do ďalšieho dňa. On vždy zostával optimistický a hovoril, že náš čas ešte len príde. Snažila som sa mu veriť, ale s každým mesiacom to bolo ťažšie. Keď totiž nevidíte tie dve čiarky, tak aj viera sa začína pomaly, ale isto vytrácať.

podpora_zo_strany_manžela_pri_neúspešnom_otehotnení[1]

canva/ Getty Images

Dokonca som začala navštevovať rôzne fóra a skupiny na internete, kde som si vymieňala skúsenosti s inými ženami, ktoré prechádzali rovnakým problémom. Učila som sa o rôznych spôsoboch, ako zvýšiť šance na otehotnenie, o zdravotných doplnkoch a diétach. Vyskúšala som úplne všetko, čo bolo v mojich silách, aby som zvýšila svoje šance.

snažila_som_sa_hľadať_niečo,_čo_by_mi_pomohlo_v_otehotnení[1]

canva/ yuganovkonstantin

A potom, jedného dňa, po ďalšom zdĺhavom mesiaci čakania a nádeje, som si opäť spravila test. Bola som pripravená na ďalšie sklamanie, ale tentoraz to bolo iné. Moja intuícia mi naznačila, že dnes sa môj sen o bábätku splní. Keď som sa pozrela na test, uvidela som dve čiarky! Nemohla som tomu uveriť. Musela som sa normálne štipnúť do líca, aby som mala istotu, že to nie je iba opäť sen.

a_potom_to_prišlo,_dve_vytúžené_čiarky_na_teste[1]

canva/ halfpoint

Išla som za manželom, ktorý práve sedel v kuchyni a v pokoji pil svoju rannú kávičku. Ukázala som mu test. Jeho reakcia bola plná radosti a neopísateľného pocitu, ktorý so mnou prežíval. Od toľkého prekvapenia mu skoro káva zabehla. Objal ma a spoločne sme sa smiali a súčasne plakali od radosti. Boli to slzy neskutočného šťastia, ktoré sme obaja pociťovali.

tešili_sme_sa_z_pozitívneho_testu_spolu_s_maželom_ako_dvaja_blázni[1]

canva/ Getty Images

Tento okamih bol pre nás obrovskou dávkou úľavy. Cítila som, ako všetka tá bolesť a sklamanie pomaly odchádza a ustupuje a prichádza dlho očakávaná radosť s novým plánom do budúcnosti. Uvedomila som si, že aj keď cesta bola náročná, nakoniec to stálo za to.

Prečítajte si ďalšiu poviedku: Ako som odhalila manželovu milenku?

Každý boj, každá strata, každý moment nádeje, ktorý sa zdá byť vzdialený, môže nakoniec vyústiť do nečakanej radosti. Niektoré z najkrajších cieľov si vyžadujú najťažšie cesty, ale tie nám poskytnú tie najhlbšie príbehy a najsladšie víťazstvá. Nikdy nezabúdajte na silu vytrvalosti a nádeje.

Viera_a_nádej_je_pri_dlhom_čakaní_pri_otehotnení_dôležité[1]

canva/Lazaro Rodriguez Jr od autora Pexels

Zdroj titulnej foto: canva/ Elnur

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár