Začnite písať

RECEPTY

Jablkové tyčinky s vôňou škorice

Jablkové tyčinky so škoricou

Potešte svoje chuťové bunky a vytvorte si s rodinou krásne spomienky s týmito lahodnými jablkovými tyčinkami. Recept je ideálny pre malých pomocníkov v kuchyni, pretože spája jednoduchosť so skvelou chuťou a prináša zábavu pre celú rodinu. Tyčinky sú pripravené z nadýchaného špaldového cesta obohateného o jemnú chuť škorice, ktorá im dodáva neodolateľné kúzlo.

Recept na jablkové tyčinky

Ingrediencie (na cca 60 tyčiniek)

Jablková plnka:

  • 400 g jabĺk, nastrúhaných na jemno (odstráňte prebytočnú šťavu, aby cesto nebolo príliš riedke)

Cesto:

  • 400 g špaldovej hladkej múky pre nadýchanú textúru
  • 200 g zmäknutého masla
  • 12 g kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 1 – 2 lyžice medu
  • 2 lyžičky mletej škorice pre aromatický nádych
  • 1 vajíčko na potretie tyčiniek pre krásny lesk

Prečítajte si: Americké cookies: Vychutnajte si ich skvelú chuť

Postup prípravy

Príprava jabĺk:

Jablká ošúpeme a nastrúhame na jemno. Prebytočnú šťavu z jabĺk vytlačíme, aby cesto malo správnu konzistenciu.

na jablkové tyčinky potrebujete nastrúhané jablká

canva/ Gajus

Príprava cesta

V miske zmiešame nastrúhané jablká, špaldovú múku, zmäknuté maslo, kypriaci prášok, med a škoricu. Vypracujeme hladké cesto.

Chladenie cesta

Hotové cesto zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 1 hodinu. Chladenie pomôže spojiť ingrediencie a uľahčí tvarovanie tyčiniek.

Tvarovanie a pečenie tyčiniek

Cesto rozdelíme na 4 časti. Na pomúčenej pracovnej ploche každú časť vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm. Vyvaľkané cesto nakrájame na tyčinky požadovanej dĺžky. Tyčinky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch tyčiniek potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v predhriatej rúre na 200°C cca 20 minút, kým tyčinky nezískajú zlatistú farbu.

Tipy pre vylepšenie

  • Do cesta môžete pridať aj nasekané orechy (vlašské, lieskové), hrozienka alebo sušené brusnice pre extra chuť a textúru.
  • Pre milovníkov škorice môžete zvýšiť jej množstvo podľa chuti.
  • Po upečení a vychladnutí môžete tyčinky posypať práškovým cukrom alebo ich poliať tenkou vrstvou rozpustenej čokolády.
  • Tyčinky môžete skladovať v uzatvárateľnej nádobe pri izbovej teplote.

Užite si tieto úžasne voňavé tyčinky ako ideálnu maškrtu kedykoľvek počas dňa!

Jablkové tyčinky so škoricou

canva/ Getty Images

Zdroj titulnej foto: canva/ Getty Images

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár