Jablkové tyčinky s vôňou škorice

Potešte svoje chuťové bunky a vytvorte si s rodinou krásne spomienky s týmito lahodnými jablkovými tyčinkami. Recept je ideálny pre malých pomocníkov v kuchyni, pretože spája jednoduchosť so skvelou chuťou a prináša zábavu pre celú rodinu. Tyčinky sú pripravené z nadýchaného špaldového cesta obohateného o jemnú chuť škorice, ktorá im dodáva neodolateľné kúzlo.
Recept na jablkové tyčinky
Ingrediencie (na cca 60 tyčiniek)
Jablková plnka:
- 400 g jabĺk, nastrúhaných na jemno (odstráňte prebytočnú šťavu, aby cesto nebolo príliš riedke)
Cesto:
- 400 g špaldovej hladkej múky pre nadýchanú textúru
- 200 g zmäknutého masla
- 12 g kypriaceho prášku bez fosfátov
- 1 – 2 lyžice medu
- 2 lyžičky mletej škorice pre aromatický nádych
- 1 vajíčko na potretie tyčiniek pre krásny lesk
Prečítajte si: Americké cookies: Vychutnajte si ich skvelú chuť
Postup prípravy
Príprava jabĺk:
Jablká ošúpeme a nastrúhame na jemno. Prebytočnú šťavu z jabĺk vytlačíme, aby cesto malo správnu konzistenciu.

canva/ Gajus
Príprava cesta
V miske zmiešame nastrúhané jablká, špaldovú múku, zmäknuté maslo, kypriaci prášok, med a škoricu. Vypracujeme hladké cesto.
Chladenie cesta
Hotové cesto zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 1 hodinu. Chladenie pomôže spojiť ingrediencie a uľahčí tvarovanie tyčiniek.
Tvarovanie a pečenie tyčiniek
Cesto rozdelíme na 4 časti. Na pomúčenej pracovnej ploche každú časť vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm. Vyvaľkané cesto nakrájame na tyčinky požadovanej dĺžky. Tyčinky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch tyčiniek potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v predhriatej rúre na 200°C cca 20 minút, kým tyčinky nezískajú zlatistú farbu.
Tipy pre vylepšenie
- Do cesta môžete pridať aj nasekané orechy (vlašské, lieskové), hrozienka alebo sušené brusnice pre extra chuť a textúru.
- Pre milovníkov škorice môžete zvýšiť jej množstvo podľa chuti.
- Po upečení a vychladnutí môžete tyčinky posypať práškovým cukrom alebo ich poliať tenkou vrstvou rozpustenej čokolády.
- Tyčinky môžete skladovať v uzatvárateľnej nádobe pri izbovej teplote.
Užite si tieto úžasne voňavé tyčinky ako ideálnu maškrtu kedykoľvek počas dňa!

canva/ Getty Images
Zdroj titulnej foto: canva/ Getty Images