Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Kam s deťmi v apríli? 7 tipov od Malých výletníkov

dieťa na hojdačke

Apríl sa už nezadržateľne blíži ku svojmu koncu. Po pomerne chladných dňoch nám ale predpoveď počasia sľubuje príjemné jarné oteplenie a tak vám Kristína Ciglanská a jej Malí výletníci prinášajú niekoľko tipov, kde si užiť záver tohto mesiaca.

Červený kláštor znovuzrodený

Ak máte radi cyklopotulky, vyberte sa popri Dunajci na bicykloch do Červeného kláštora. V Sobotu 27.04. budú mať Deň otvorených dverí. Aktuálne je tu múzeum, dobová krčma, či obchodník s ručne vyrábanými výrobkami. Ale hlavne celé miesto ma čarovnú atmosféru a nachádza sa uprostred krásnej prírody. Do Poľska to máte rovno cez most a v lete je možnosť Dunajec aj splavovať. Nám sa tu rozhodne páčilo. Inak vedeli ste, že práve tu žil tajomný mních známy aj ako lietajúci Cyprián?

Mama a dcéra – spolu a tvorivo

Odpusťe tentokrát chlapci, ale toto podujatie je špeciálne určené maminkám a dcérkam v Trnave (piatok 26.04.). Dievčenské tvorivé rande, na ktorom si vytvoríte pri príležitosti Dňa Zeme svetovú záložku. Celé stretnutie je pripravené v duchu udržateľnosti, pretože sa dozviete ako si vytvoriť domáce dekorácie pomocou upcyklácie. V ateliériku sa ale deje veľa krásnych aktivít. Stačí sledovať ich profil na instagrame. Napríklad hneď na druhý deň pripravuje autorka projektu Les i more – Veronika Sekerová v Elektrárni Piešťany upcyklingový workshop : Ako urobiť s dierou v tričku dieru do sveta.

dieťa a maľovanie tváre

Zdroj Pixabay

Farebné jarné pokusy

Pokusy, to je naše. Škoda, že nemôžeme prísť na podujatie Farebné jarné pokusy do košického Steelparku v sobotu 27.04.. Workshop pozostáva z dvoch častí – jeden súvisí s rastlinkami, druhý so znečisťovaním vody.

Prečítajte si: Akčné mamy testovali detskú zubnú pastu Bob a Bobek od Profimed

Zábavná Grasalkovičova záhrada

V rámci podujatia Rande s mestom – pre rodiny s deťmi sa poslednú aprílovú nedeľu pripravuje originálna prechádzka Prezidentskou záhradou v Bratislave. Prečítajte si popis podujatia – dozviete sa napríklad ako sa tu voľakedy hrávali deti. Niektoré hry si budete môcť aj vyskúšať. Alebo zistíte aké hračky sa dajú vyrobiť zo stromu, či kameňa.

Stavanie mája

Tradičné stavanie mája sa uskutočňuje väčšinov v posledný aprílový deň. Pozrite si web vášho mesta, či obce a vybehnite s deťmi pozrite na túto slovenskú tradíciu. Mnohokrát stavanie mája prebieha aj spolu s folklórnym programom a je to pekný príležitosť ukázať deťom zvyklosti našich predkov.

stavanie mája

Zdroj Pixabay

Tri kľúče pre Katarínu

Máte radi detektívky, či interaktívne prehliadky hradov? Tak tento tip je rozhodne pre vás. Posledný aprílový víkend sa na hrade Beckov uskutoční divadelná prehliadka Tri kľúče pre Katarínu. Okrem pátracej hry zažijete aj ďalšie interaktívne prvky, ktorú prehliadka zahŕňa.

Prečítajte si: Viera Múdra: Prvýkrát som sa stala mamou v 20-tke a posledný krát v 40-tke

So Žofiou na hrade

Podobnú prehliadku si pripravil aj na hrade Strečno. V nedeľu 28.04. sa pri príležitosti 380. výročia úmrtia Žofie Bosniakovej uskutoční program, ktorý priblíži jej zaujímavý život. Na nádvorí budú sokoliari a ochutnať môžete aj dobové jedlá. A sprievodkyňou vám bude “samotná” Žofia.

Pre ďalšie tipy nezabudnite sledovať aj náš instagram.

 

 

 

 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár