Kokosová roláda: Recept, ktorý si musíte uložiť!
Kokosová roláda je klasický recept, ktorý nikdy nesklame. Nájsť ten správny recept na kokosovú roládu môže byť často náročné, pretože si vyžaduje veľa energie na hľadanie. S týmto receptom už nebudete musieť hľadať, pretože je osvedčený. Jednoduchá piškóta, ktorú zvládne aj začínajúca gazdinka, ktorá nemá veľa skúseností s pečením. Poďte si upiecť túto dobrotu, ktorá sa pominie behom pár minút.
Recept na kokosovú roládu
Suroviny
Cesto:
- 6 ks vajcia
- 6 PL kryštálový cukor
- 6 PL polohrubá múka
- 1 ČL prášok do pečiva
- štipka soli
Plnka:
- 500 g mascarpone
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 1 lyžica medu (ak nemáte nahraďte iným sladidlom)
- Jahodový lekvár alebo iný džem podľa chuti
- Kokos na posypanie
Prečítajte si: Batatové keksíky s kokosom pre najmenších
Postup prípravy kokosovej rolády
Príprava piškótového cesta
- Bielky so štipkou soli a cukrom vyšľahajte do tuha.
- Postupne zašľahajte po jednom žĺtku.
- Nakoniec vmiešajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Cesto rovnomerne rozotrite na plech (30×40 cm) vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov 15 minút do zlatista.
Príprava plnky
- Vyšľahajte šľahačkovú smotanu do peny, pridajte mascarpone a med a vyšľahajte do tuhého krému.
Natieranie plnky a lekváru
- Upečený korpus okamžite preklopte na vlhkú utierku, zrolujte a nechajte vychladnúť.
- Rozbaľte korpus, potrite ho džemom a na 3/4 natriete pripravenú plnku.
- Roládu pomocou papiera opäť zrolujte a odstráňte papier.
- Vrch potrite zvyšnou plnkou a posypte kokosom.
- Roládu vložte do chladničky, nechajte stuhnúť.
Podávanie rolády
Pred podávaním roládu pokrájajte a ozdobte podľa vlastného vkusu.
Tento recept určite stojí za vyskúšanie a výsledok bude nielen chutný, ale aj vizuálne príťažlivý. Dobrú chuť!
Zdroj titulnej foto: redakcia