Začnite písať

Poviedky ku káve

Keď láska zmení smer: Môj boj s manipulatívnym partnerom

toxický vzťah

Keď som stretla Viktora, všetko sa zdalo byť dokonalé. Bol pozorný, milý a veľmi zaujímavý. Ale postupne sa ukázalo, že to, čo som považovala za lásku, bolo skôr ovládanie. Jeho správanie sa menilo a začal ma izolovať od priateľov a rodiny. Hovoril, že to robí pre naše dobro, že len on vie, čo je pre mňa najlepšie.

Viktor_bol_veľký_manipulátor[1]

canva/ milan-radulovics-images12876947

Situácia sa stávala čoraz ťažšou. Každý deň som sa prebúdzala s obavami, čo nové prinesie. Viktorove výbuchy hnevu a neustále obviňovanie ma postupne zbavovali energie a sebavedomia. Aj keď som sa snažila robiť všetko podľa jeho predstáv, nikdy to nebolo dosť dobré. Zdalo sa, že čím viac som sa snažila, tým horšie to bolo.

Vzťah_s_manipulátorom_ma_vyčerpával[1]

canva/ Peopleimages.com – YuriArcurs

Rozhodujúci moment prišiel, keď ma po jednej hádke zavrel do spálne. Tvrdil, že potrebujem čas na zamyslenie sa nad svojím správaním. Vtedy som si uvedomila, že to už nemôžem vydržať. Keď mi po niekoľkých hodinách konečne otvoril dvere, vedela som, že musím konať.

Už_som_to_nezvládala_byť_s_manipulátorom,_ktorý_ma_ničil[1]

canva/ Andrii Lysenko od autora Getty Images

S pomocou kamarátky, ktorú som tajne kontaktovala, som sa dokázala dostať z bytu a ukryť sa u nej. Viktor mi volal a písal, sľuboval zmeny a prosil, aby som sa vrátila, ale ja som už vedela, že to nemôže ďalej pokračovať. Nevládala som a bola som na pokraji svojich síl.

Posledná_kvapka_bola_tá,_keď_ma_zavrel_do_spálne_a__pustil_ma_až_po_niekoľkých_hodinách[1]

canva/ MART PRODUCTION od autora Pexels

Napätie eskalovalo ešte viac, keď Viktor začal sledovať moje pohyby až do práce. Jedného dňa počas prestávky som sa rozprávala s kolegom, len tak priateľsky, ale Viktor, ktorý nás pozoroval, si myslel niečo iné. Bez varovania zaútočil na môjho kolegu, obvinil ho z toho, že po mne ide a chce, aby bolo niečo viac medzi nami.

Dokonca_neváhal_prísť_za_mnou_do_práce_a_myslieť_si_o_mne_a_kolegovi,_že_máme_k_sebe_bližšie_ako_sa_zdá[1]

canva/ Getty Images Signature

Po tomto incidente som vyhľadala psychológa, pretože moja psychika nebola na tom príliš dobre. Rozhovor so psychológom mi veľmi pomohol pochopiť to, ako fungujú toxické vzťahy a ako si nastaviť hranice. Naučila som sa, že musím byť silná a postaviť sa za seba, aby som nikdy viac neprepadla podobnej situácii.

Vyhľadala_som_psychologičku,_ktorá_mi_neskutočne_pomohla_po_psychickej_stránke[1]

canva/ ilonakozhevnikova

Dnes, niekoľko rokov od tohto extrémne toxického vzťahu, sa cítim oveľa silnejšia a sebavedomejšia. Viktor je pre mňa minulosťou, z ktorej som sa poučila a nechcem ju viac zažiť. Viem, že láska nemá byť za žiadnych okolností plná bolesti a obetí a som pripravená ísť ďalej so svojím životom, kde budem rešpektovaná a milovaná tak, ako si zaslúžim.

Prečítajte si: Dve vytúžené čiarky sa stali skutočnosťou

Rozísť_sa_s_narcistickým,_sebeckým,_manipulátorom_bolo_to_najlepšie_rozhodnutie[1]

canva/ sydaproductions

Zdroj titulnej foto: canva/ Getty Images Signature

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár