Začnite písať

RECEPTY

Tvarohové sušienky: Upečte si tieto chutné sušienky do ruky

Tvarohové sušienky

Tvarohové sušienky sú perfektným receptom pre rodiny, ktoré hľadajú zábavnú a zdravšiu maškrtu pre deti. S minimom cukru a použitím polotučného tvarohu sú tieto sušienky nielen chutné, ale aj šetrnejšie k detským zúbkom. Príprava ponúka úžasnú príležitosť pre malých pomocníkov zapojiť sa do pečenia, čo rozvíja ich kreativitu a motoriku. Navyše, výber zábavných foriem robí z každej sušienky malé dielo, ktoré deti s radosťou zjedia. Tento jednoduchý recept je ideálny na spoločné rodinné chvíle a zaručene prinesie úsmevy na tvárach vašich najmenších.

Recept na tvarohové sušienky

Ingrediencie

Na cesto:

  • 400g hladkej múky
  • 1,5 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 75g cukru
  • 200g polotučného tvarohu
  • 100ml oleja
  • 50ml mlieka
  • 1 vajce

Na potretie a obalenie:

  • 75g rozpusteného masla
  • vanilkový cukor na obalenie

Prečítajte si: Ako na domáce detské piškóty?

Postup:

Príprava cesta

Začneme zmiešaním hladkej múky, kypriaceho prášku a cukru v širokej mise, čím vytvoríme základ nášho cesta. Do tejto suchej zmesi následne pridáme polotučný tvaroh, ktorý dodá sušienkam ich charakteristickú krémovosť a jemnosť. Potom prilejeme olej a mlieko pre dosiahnutie požadovanej konzistencie cesta a nakoniec pridáme vajíčko,ktoré to celé spojí.

Recept na tvarohové sušinky

canva/ Getty Images

Tvarovanie sušienok

Na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme cesto na hrúbku približne 1 cm. Pomocou formičiek vykrajujeme rôzne tvary – od klasických kruhov až po rozprávkové motívy, ktorými potešíte svoje deti. Vykrojené tvary opatrne prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.

Vykrájanie tvarohových sušienok

canva/ Getty Images

Pečenie

Predhrejeme rúru na 180°C (pre elektrické rúry) alebo 160°C (pre teplovzdušné rúry). Sušienky potrieme štetcom alebo pierkom rozpusteným maslom, čím získajú pri pečení krásny zlatistý nádych. Pečieme približne 15 minút, alebo kým nie sú sušienky pekne zlatisté.

Obalenie v cukre

Horúce sušienky ihneď po vybratí z rúry opäť potrieme rozpusteným maslom a obalíme vo vanilkovom cukre. Toto dvojité potretie maslom zabezpečí, že sušienky budú nielen nádherne lesklé, ale aj neodolateľne mäkké. Pre zdravšiu variantu tvarohových sušienok vynechajte obaľovanie v cukre a po upečení ich len potrite rozpusteným maslom. Táto jednoduchšia verzia je stále chutná a deti ju určite ocenia.

Podávanie

Necháme sušienky vychladnúť na mriežke, aby si zachovali svoju krehkosť. Potom ich môžeme podávať ako sladkú pochúťku ku káve a svojim deťom ku šálke mlieka.

Upečené tvarohové sušienky

Sušienky môžete nechať aj v takomto stave bez obalenia vo vanilkovom cukre. canva/ Getty Images

Zdroj titulnej foto: canva/ Getty Images

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár