Začnite písať

zaujímavosti

Žena porodila dieťa z 24 rokov starého embrya

rodina

25-ročná žena Tina porodila dieťa z najstaršieho embrya na svete, ktoré bolo zmrazené až 24 rokov. Čím sa vyvrátil mýtus o prežívaní Embryí.

„Túžili sme iba po zdravom dieťatku, nešlo nám o dosiahnutie žiadneho rekordu a prvenstva. Akokoľvek „stará“ je naša maličká, ďakujeme za ňu Bohu a milujeme ju!“ – Tina

Tine a jej manželovi Benjaminovi sa tak narodila zdravá dcérka, ktorej dali meno Emma.

bábätko

Emma, zdravé dieťa, ktoré sa narodilo z najstaršieho embrya na svete
Zdroj fotografie: istockphoto

Benjaminovi bola diagnostikovaná neplodnosť

Benjamin trpí cystickou fibrózou, čo diagnóza, pri ktorej je mať biologické dieťa prirodzenou cestou nepravdepodobné. Manželia sa preto rozhodli, že si dieťatko adoptujú. Nakoniec si však adoptovali embryo.

„Dostali sme na výber celú databázu embryí. Ku každému embryu boli základné genetické informácie o biologických rodičoch. Vybrať z toho množstva naše budúce dieťa bolo šialené!“ – Tina

Prečítajte si: Matka aj babka zároveň: 60-ročná žena sa stala náhradnou mamou pre svoje vnúča

Tina a Benjamin si vybrali embryo, kde bola najväčšia pravdepodobnosť, že genetické informácie o biologických rodičoch sa budú zhodovať s nimi. Najviac prihliadali na svoju výšku, hmotnosť a farbu pleti.

mama a bábätko

mama Tina so svojou dcérou Emmou
Zdroj fotografie: istockphoto

Najstaršie embryo, z ktorého sa narodilo zdravé dieťa na svete

O tom, že embryo je mladšie len o jeden rok ako Tina sa s Benjaminom dozvedeli až počas zákroku. Zdravé dievčatko sa tak narodilo 25. novembra 2017. Doktori to považovali za obrovský zázrak. Tento príbeh v tom čase vyvolal množstvo pozitívnych reakcií na celom svete.

 

Zdroj článku: cafemom.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár