Začnite písať

Aktuálne informácie pre rodičov

Chrípkové obdobie stále trvá – zatvorené sú aj školy

Choroba sa prejavuje množstvom symptómov, ktoré by mohli byť na prvý pohľad považované za bežnú virózu. Medzi nimi patria vysoká teplota, bolesť hlavy, bolesti kĺbov, škriabanie v hrdle či výtok z nosa.

Chrípkové obdobie aj naďalej trvá. Kvôli chrípkovej sezóne sú zatvorené aj viaceré základné a materské školy. Najviac chorých detí je vo veku do 5 rokov. 

Podľa Úradu verejného zdravotníctva chorobnosť na Slovensku stúpla v prípade chrípky o 16 %. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Trnavskom kraji a najnižšiu mieru chorobnosti v Trenčianskom kraji. Najviac choré sú deti vo veku 0 až 5 rokov.

Piata choroba: Vírusová nástraha s kožnými prejavmi

Úrad ďalej zaznamenal komplikovaný priebeh ochorení u 1 350 osôb, čo predstavuje 3,5 % zo všetkých ARO. Neboli hlásené žiadne prípady ťažkého akútneho respiračného ochorenia. Od začiatku chrípkovej sezóny ich bolo hlásených 64, z toho 16 skončilo úmrtím. Ochorenia nahlásilo 52 % všeobecných lekárov pre deti a dorast a 41 % všeobecných lekárov pre dospelých.

Prečítajte si: 20 otázok o materstve s Tatianou Škarbovou: Dokonalé materstvo neexistuje

Zatvorené sú aj školy

Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu bolo hlásené v 13 výchovno-vzdelávacích zariadeniach. Išlo o 11 materských škôl (päť v Košickom , päť v Prešovskom, dve v Trnavskom a jedna v Nitrianskom kraji) a dve základné školy (v Prešovskom kraji).

Piata choroba: Vírusová nástraha s kožnými prejavmi

COVID-19 trápi najmä ľudí nad 65 rokov

Na Slovensku stále pretrváva aj ochorenie COVID-19, ktoré trápi najmä ľudí nad 65 rokov.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár