Začnite písať

Aktuálne informácie pre rodičov

Konferencia Dieťa v ohrození reaguje na krízové situácie

Aktuálne prebieha 31. ročník konferencie Dieťa v ohrození. Tento rok konferencia reaguje na krízové situácie posledného obdobia a zvyšujúci trend emocionálnych problémov u detí a mladých ľudí. Zároveň reflektuje na 60. výročie založenia Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie, ktorý konferenciu organizuje. 

Konferencia Dieťa v ohrození je určená pre odborných a pedagogických zamestnancov poradenstva a prevencie, zamestnancov špeciálnych výchovných zariadení a centier pre deti a rodiny.

Prečítajte si: Slovenské vysoké školy, ktoré pripravujú učiteľov pre národnostné školy môžu získať finančnú podporu

Odborníci budú na konferencii podľa rezortu prednášať o duševnom zdraví detí a mládeže, sebapoškodzovaní či rituáloch v špeciálnych výchovných zariadeniach. Zamerajú sa aj na problematiku depresií detí v školskom prostredí, ale aj na témy závislostí či porúch príjmu potravy.

Dyspraxia je aj po psychikckej stránke pre dieťa náročná

canva/ Getty Images

Tohtoročná konferencia je zároveň jednou z úvodných aktivít národného projektu Duševné zdravie a prevencia.

„Téma duševného zdravia súvisí so všetkými témami v poradenstve. Už samotný názov konferencie hovorí o tom, že musíme hľadať všetky dostupné nástroje a riešenia, aby bolo duševné zdravie sanované u detí, ktoré sú v ohrození alebo v ňom môžu byť. Rovnako dáva do popredia dôležitosť duševného zdravia aj u samotných pedagogických a odborných zamestnancov,“ dodala riaditeľka Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie Janette Motlová.

 

Zdroj: TASR

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár