Začnite písať

Tipy a triky akčných mám

Tipy a triky pre akčné mamy: Odstránenie odtlačkov a šmúh z nerezu

Čistenie šmúh z nerezu

Ak vás unavujú neustále odtlačky prstov a mastné šmuhy na vašich spotrebičoch z nehrdzavejúcej ocele, možno je čas zvážiť prírodnú alternatívu namiesto komerčných čistiacich prostriedkov. Destilovaný biely ocot môže byť tou správnou voľbou na udržanie čistoty a lesku vašich kuchynských nerezových povrchov, ako sú spotrebiče, pracovné dosky a drez.

Ako často čistiť nerezovú oceľ

Vzhľadom na jej široké použitie v kuchyni a na vonkajších pracovných plochách je dôležité nerezovú oceľ čistiť po každom použití. Pravidelné čistenie nielenže dezinfikuje povrchy, ale tiež zabraňuje hromadeniu nečistôt a mastnôt, ktoré by mohli byť neskôr ťažko odstrániteľné. Každodenné utieranie pomáha udržiavať vašu nerezovú oceľ v bezchybnom stave.

Čo by ste nemali používať pri čistení !!!

Pri čistení nerezovej ocele sa vyhýbajte použitiu čistiacich prostriedkov určených na rúry, abrazívnych práškov alebo prostriedkov na báze chlóru. Tieto prípravky môžu byť príliš agresívne a spôsobiť trvalé poškodenie vašej nerezovej ocele. Rovnako sa vyhnite abrazívnym hubkám a drhnúcim podložkám, ktoré môžu povrch poškriabať.

Nerez_ako_nový__Nie_je_problém._Stačí_vám_na_to_tento_tip[1]

canva/ welcomia

Potrebné materiály a nástroje

  • Dve fľaše so sprejom
  • Destilovaný biely ocot
  • Tri utierky z mikrovlákna
  • Čistá voda
  • Jedlá sóda
  • Rastlinný olej

Prečítajte si: Tipy a triky akčných mám: Banány, ktoré vydržia byť čerstvé týždne

Krok za krokom: Príprava čistiaceho prostriedku

  1. Príprava fliaš: Jednu fľašu naplňte neriedeným destilovaným bielym octom a druhú čistou vodou. Obe fľaše jasne označte, aby nedošlo k zamieňaniu.
  2. Čistenie octom: Začnite z vrchnej časti spotrebiča a nastriekajte naňho ocot . Pri doske postupujte od jedného konca k druhému.
  3. Utieranie: S mäkkou handričkou z mikrovlákna zotrite odtlačky prstov a nečistoty. Ak sú na handričke prilepené kúsky jedla, použite jedlú sódu ako jemný abrazívny prostriedok.
  4. Oplachovanie: Po odstránení špiny handričku navlhčite vodou a povrch ešte raz pretrite. Pri tvrdej vode použite destilovanú alebo balenú vodu.
  5. Sušenie: Dôkladne vysušte povrch utierkou z mikrovlákna. Lesk môžete obnoviť nanášaním rastlinného oleja v smere vlákien ocele.
ocot ako bojovník proti šmuhám a odtlačkom na nerezi

canva/ Getty Images

Bezpečnostné opatrenia

Aj keď je ocot účinný a ekonomický, jeho kyslosť môže poškodiť niektoré povrchy, ako sú kameň alebo tvrdé drevo. Nikdy nepoužívajte prázdne fľaše od čistiacich prostriedkov, aby ste predišli kontaminácii chemikáliami. Vždy označte fľašu s octom a uchovávajte ju mimo dosahu detí. Pred použitím na celom povrchu vyskúšajte ocot na malej, nenápadnej ploche, aby ste sa uistili, že nedôjde k poškodeniu materiálu.

Tento jednoduchý, ale účinný spôsob čistenia nehrdzavejúcej ocele vám pomôže udržať vašu kuchyňu vždy čistú a bez šmúh, zároveň chráni zdravie vašej rodiny a životné prostredie.

Ako_na_čistý_nerez

canva/ Изображения пользователя KrimKate

Zdroj titulnej foto: canva/ Getty Images Signature

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár