Začnite písať

Tipy a triky akčných mám

Tipy a triky akčných mám: Ako vyčistiť pripálenú panvicu?

Ako vyčistiť pripálenú panvicu?

Pripálená panvica môže byť veľkým problémom, ale správna príprava výrazne zvýši účinnosť domácich čistiacich prostriedkov. Ak sa vám nechtiac niečo pripáli, existuje niekoľko overených metód, ako to vyriešiť bez zbytočného drhnutia a znečistenia.

Základná príprava

Začnite tým, že do panvice nalejete trochu horúcej vody a pridáte niekoľko kvapiek prostriedku na umývanie riadu. Tento krok pomôže prihorené zvyšky jedla zmäkčiť a uľahčí celý proces čistenia.

Ocot a soľ

Ocot je považovaný za zázrak v domácnosti, a to aj pri čistení pripálených panvíc. Pripravte si roztok z troch dielov vody a jedného dielu octu a pridajte dve lyžice soli. Túto zmes nechajte vrieť priamo v pripálenej panvici. Teplo a kyslosť octu spolu so soľou pomôžu uvoľniť pripálené zvyšky. Po vychladnutí panvicu umyte teplou vodou. Ak vám vôňa octovej pary prekáža, nezabudnite počas varenia dobre vetrať.

Pripáleniny na panvici? Žiadny problém! S týmito tipmi si hravo poradíte.

canva/ Getty Images

Prášok do pečiva alebo sóda bikarbóna

Tieto zložky sa často nájdu v každej domácnosti a sú účinné na čistenie pripálenín. Vytvorte pastu z niekoľkých lyžičiek prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny zmiešanej s vodou. Túto pastu aplikujte do panvice, krátko zahrejte a nechajte pôsobiť asi hodinu. Potom pripálené zvyšky odstráňte hubkou a panvicu opláchnite.

Kombinovaná metóda octu a prášku do pečiva

Najprv do panvice nasypete prášok do pečiva, prilievajte ocot a trochu studenej vody. Zmes priveďte k varu na jednu až dve minúty, nechajte ju vychladnúť a potom panvicu dôkladne umyte.

S týmito tipmi bude vaša panvica krásna a žiarivá

canva/ Jannissimo

Tableta do umývačky riadu

Ak máte doma tablety do umývačky, môžete ich použiť aj na čistenie pripálenej panvice. Stačí vložiť tabletu do panvice, zaliať ju vodou, aby bola celá ponorená a nechať pôsobiť asi 30 minút. Po uplynutí tejto doby panvicu umyte ako obvykle.

Prečítajte si: Tipy a triky akčných mám: Čajové lístky pre krásne izbové rastliny

Kyselina citrónová

Na rýchle a efektívne čistenie pripálených panvíc môžete použiť aj kyselinu citrónovú. Zmiešajte päť polievkových lyžíc kyseliny citrónovej s trochou vody, zmes nalejte do panvice a krátko priveďte k varu. Po vychladnutí panvicu iba opláchnite a ak je to potrebné, použite na odstránenie zvyškov nečistôt prostriedok na umývanie riadu a hubku.

Tieto metódy vám umožnia vyčistiť pripálenú panvicu efektívne a s minimálnym úsilím, čím šetríte nielen svoj čas, ale aj panvicu pred poškriabaním.

účinné tipy na odstránenie pripálenin na panvici

canva/ zimmytws’s Images

Zdroj titulnej foto: canva/ Getty Images

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár