Začnite písať

RODIČOVSTVO

Vanesa Legát: Prestaňte kričať na svoje dieťa a uvidíte, čo sa stane

Vanesa Legát Čo sa stane, ak prestanete kričať na svoje dieťa

Vanesa Legát na Instagrame opísala, ako prestala kričať na svoju dcéru a aký pozitívny vplyv to malo na ich vzťah, vrátane lepšej komunikácie a zvýšenej harmónie v domácnosti.

Prechod od frustrácie k pochopeniu

„Pred tromi rokmi som často na dcéru kričala a plakala, pretože ma nechcela počúvať,“ priznáva Vanesa. Tento prístup ju viedol k uvedomeniu, že potrebuje zmeniť svoj prístup k disciplíne. „Tvárila som sa, že je všetko v pohode, ale často som sa cítila ako mizerná mama.“ Jej rozhodnutie prejaviť viac pokoj a dôslednosť sa ukázalo ako zásadné.

Výhody pokojného prístupu

Kľúčová zmena prístupu priniesla nečakané výsledky: „Keď som sa konečne naučila ako si udržiavať väčší pokoj a reagovať s rozvahou a láskavo, no za to s pevnými hranicami, stalo sa niečo neuveriteľné: začala ma viac počúvať, chce so mnou viac spolupracovať,“ hovorí Vanesa. Tento pokojný prístup nebol len o potlačení negatívnych emócií, ale o ich transformácii na konštruktívne riešenie situácií.

Prečítajte si: Vanesa Legát: Disciplína by mala byť o vedení, nie o treste

Dôležitosť pevných hraníc

Stanovenie pevných hraníc bolo pre Vanesu rovnako dôležité. Láskavý, ale dôsledný prístup umožnil jej dcére pochopiť, čo sa od nej očakáva a ako sa má správať. „Dokážem byť pre ňu takou, akú ma potrebuje,“ zdôrazňuje Vanesa. Toto jasné nastavenie hraníc pomáha deťom cítiť sa bezpečne a rozumieť limitom.

Osobný rast a väčšie šťastie

Zmena v prístupe nielenže pomohla Vanesinej dcére, ale mala obrovský vplyv aj na Vanesu samotnú. „Som šťastnejšia a sebavedomejšia mama,“ sa vyjadrila. Tento nový prístup k rodičovstvu zlepšil jej duševnú pohodu a posilnil vzťah s dcérou.

Vanesa Legát ukazuje týmto postojom to, že zmena v prístupe môže mať hlboký vplyv na rodinné vzťahy a osobný rast.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Vanesa Legát (@vanesa_legat)

Zdroj titulnej foto: canva/Daria Obymaha

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár