Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI

10 aktivít pre deti do lietadla, ktoré ich zabavia počas celého letu

dieťa v lietadle

Chystáte sa s deťmi na dovolenku lietadlom? Poradíme vám 10 aktivít, ktoré ich zabavia počas celého letu.

Magnetické hry

Magnetické hry vašich drobcov nielen zabavia, ale navyše sú aj praktické, nakoľko hracie figúrky sú magnetické, držia sa na hracej ploche, takže je ľahšie sledovať priebeh letu. Magnetické hry sú dnes už od výmyslu sveta pre malých i veľkých. Od skladania áut, cez piškôrky až po šach.

Prečítajte si: 9 zábavných hier pre deti na dlhé cesty autom

Spoločenské hry

Nezabudnite si na palubu lietadla pribaliť aj spoločenské hry. Zvoľte obľúbené spoločenské hry vašich detí prípadne zakúpte nejakú novú, aby hra dieťa zaujímala ešte viac a o to dlhšie.

Kartové hry

Zabaľte si balíček hracích kariet pre zábavu v lietadle aj v hoteli či na pláži. Navyše vám karty ani nezaberú veľa miesta vo vašej batožine.

Online hry

Čo tak sa s deťmi online hry? Či už na mobile, tablete alebo iPade. Hry si nemusíte ani sťahovať, nakoľko množstvo leteckých spoločností už ponúka prístup na internet počas letu.

Vzdelávacie aktivity

Premeňte lietadlo na školu. Existuje mnoho vzdelávacích aktivít, ktoré si môžete počas letu precvičiť, ako napríklad:

  • Písanie
  • Matematika
  • Maľovanie

A čo tak dať dieťaťu za úlohu napísať príbeh alebo nakresliť obrázok o tom, čo si myslí, že na dovolenke uvidí, zažije? 

Pracovné zošity

Zbaľte si tiež pracovné zošity, ktoré ponúkajú rôzne aktivity, ako napríklad:

  • maľovánky,
  • bludisko,
  • slovné hádanky,
  • skryté obrázky,
  • nálepky.

Môžete tiež zvážiť učebné brožúry, ktoré ponúkajú vašim deťom aktivity špecifické pre jednotlivé ročníky, ako je pravopis, abeceda, čítanie, písanie rukou, zlomky, geometria, geografia alebo takmer akákoľvek iná oblasť štúdia, na ktorú si spomeniete.

mama s dieťaťom v lietadle

Zdroj: Freepik

Knihy

Nezabudnite ani na knihy, či už v klasickej papierovej alebo v audio verzii. Ak však býva vášmu dieťaťu počas cestovania nevoľno zvoľte radšej audioknihy. Ešte pred dovolenkou navštívte s vašim drobcom kníhkupectvo či knižnicu a nechajte ho samé si vybrať nové literárne dobrodružstvo.

Nové hračky

Zabaviť vaše dieťa počas letu môžu aj nové hračky. Navštítvte pred odletom s dieťaťom hračkárstvo a nechajte ho vybrať si jednu hru alebo hračku, s ktorou sa chce počas letu hrať.

Filmy

Zoberte si na palubu notebook alebo tablet a stiahnite si niekoľko obľúbených rozprávok či filmov vašich detí a nechajte ich počas letu pozerať to, čo si vyberú.

Prečítajte si: 7 tipov ako sa zbaviť pocitu neistoty

Hudba

Okrem filmov si stiahnite aj obľúbené piesne vašich detí, ktoré ich dokážu nielen zabaviť, ale prípadne aj upokojiť.

Informujte sa u leteckej spoločnosti

Informujte sa u leteckej spoločnosti, čo môže ponúknuť v súvislosti s aktivitami v lietadle pre deti. Niektoré letecké spoločnosti dávajú deťom malé hračky, s ktorými sa môžu počas letu hrať alebo ponúkajú video obrazovky so zábavou pre deti. Mnoho pilotov pozýva deti do kokpitu pred letom alebo po ňom a mnohé letecké spoločnosti tiež rozdávajú odznaky leteckých spoločností.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár