Začnite písať

RECEPTY

Cestoviny s cuketovou omáčkou

Cestoviny s cuketovou omáčkou

Cestoviny patria medzi najobľúbenejšie jedlá po celom svete. Vďaka svojej variabilite a rýchlej príprave sú ideálnym riešením pre rušné dni aj pre špeciálne príležitosti. Dnes vám prinášame recept na cestoviny s cuketovou omáčkou, ktorý si zamilujete nielen pre tú skvelú chuť, ale aj pre ich jednoduchosť a výživovú hodnotu.

Recept na cestoviny s lahodnou cuketovou omáčkou

Ingrediencie

Pre štyri porcie budete potrebovať:

  • 400 g cestovín (napríklad penne, fusilli alebo špagety)
  • 2 stredne veľké cukety
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie (alebo rastlinnej smotany pre vegánsku verziu)
  • 50 g parmezánu (alebo vegánskej alternatívy)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • Čerstvé bylinky na ozdobenie (bazalka alebo petržlen)

Prečítajte si: Recept na plnené mexické cukety

cuketová omáčka, ktorá je skvelá

canva/ pixabay

Postup

Príprava cestovín: V hrnci priveďte do varu dostatok osolenej vody. Pridajte cestoviny a varte podľa návodu na obale, kým nie sú al dente. Scedíme a odložíme stranou.

Príprava omáčky:

  • Cukety umyte a nastrúhajte.
  • Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte na drobno.
  • Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak a opekajte, kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť.
  • Pridajte cukety a pokračujte v opekaní na strednom ohni asi 5-7 minút, kým cukety nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
  • Prilejte smotanu a nechajte chvíľu povariť, aby sa všetky chute spojili. Omáčku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  • Na záver pridajte nastrúhaný parmezán a dobre premiešajte, aby sa syr roztopil a vznikla krémová omáčka.

Kombinácia: Scedené cestoviny pridajte do panvice s omáčkou a dobre premiešajte, aby sa všetky cestoviny obalili omáčkou.

Podávanie: Podávajte ihneď, ozdobené čerstvými bylinkami a prípadne ešte trochou nastrúhaného parmezánu. Môžete tiež pridať niekoľko kvapiek olivového oleja na vrch pre extra chuť.

Tipy na vylepšenie

  • Ak chcete jedlo obohatiť o bielkoviny, pridajte do omáčky kuracie mäso alebo krevety.
  • Pre vegánsku verziu použite rastlinnú smotanu a vegánsky syr.
  • Pridajte do omáčky sušené paradajky alebo olivy pre extra chuťový zážitok.

Cestoviny s cuketovou omáčkou sú skvelým spôsobom, ako si užiť rýchle a chutné jedlo, ktoré je zároveň zdravé. Tento recept je ideálny pre všetkých, ktorí hľadajú jednoduché, no výnimočne chutné riešenie na obed alebo večeru.

Máte cukety? Vyskúšajte tento recept na cuketovú omáčku

canva/ Getty Images

Zdroj titulnej foto: canva/Getty Images

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár