Začnite písať

TEHOTENSTVO

Je gélová manikúra v tehotenstve bezpečná?

gélová manikúra

Tehotenstvo je obdobím plným zmien a nových výziev, ktoré si vyžadujú viac starostlivosti o seba. Mnohé tehotné ženy hľadajú spôsoby, ako sa uvoľniť a dopriať si chvíľku pre seba, a jednou z populárnych možností je gélová manikúra. Ale je táto úprava nechtov bezpečná počas tehotenstva?

Čo je to gélová manikúra?

Gélová manikúra je obľúbená pre svoju dlhotrvajúcu odolnosť a lesk. Táto manikúra zahŕňa aplikáciu špeciálnych gélových lakov, ktoré sa vytvrdzujú pod UV alebo LED svetlom. Profesionálna gélová manikúra v salóne zahŕňa použitie UV alebo LED svetla na vytvrdzovanie laku, zatiaľ čo domáce gélové laky často schnú bez potreby svetelného zdroja.

Prečítajte si: Je cestovanie pre tehotnú ženu bezpečné?

Salónová vs. domáca gélová manikúra

Salónová gélová manikúra je známa svojou odolnosťou a dlhotrvajúcim efektom. Vytvrdzovanie pomocou UV alebo LED svetla zabezpečuje rýchle schnutie a lesklý povrch, ktorý je odolný voči odlupovaniu. Domáce gélové laky poskytujú podobný lesk a odolnosť, avšak bez potreby svetelného zdroja na vytvrdzovanie, čím eliminujú vystavenie UV žiareniu.

gélová manikúra

Zdroj: Freepik

Je gélová manikúra bezpečná počas tehotenstva?

Podľa viacerých odborníkov je gélová manikúra počas tehotenstva vo všeobecnosti bezpečná. Zložky v gélových lakoch sa neabsorbujú cez necht, a preto nie je dôvod obávať sa, že by mohli ovplyvniť tehotenstvo. Dôležité je však zvážiť bezpečnosť pri odstraňovaní gélovej manikúry, najmä ak sa používajú odstraňovače na báze acetónu. Tieto odstraňovače môžu byť škodlivé pri dlhodobom a intenzívnom vystavení, ale bežné použitie v dobre vetranom priestore by nemalo predstavovať problém.

Výhody gélovej manikúry počas tehotenstva

Gélová manikúra poskytuje dlhodobý lesk a odolnosť, čo znamená menej starostí s udržiavaním krásnych nechtov. Rýchle schnutie je ďalšou výhodou, najmä pre zaneprázdnené tehotné ženy. Tento typ manikúry môže tiež poskytnúť pocit luxusu a starostlivosti, čo je dôležité pre duševnú pohodu počas tehotenstva.

gélová manikúra

Zdroj: Freepik

Bezpečnostné opatrenia

Ak sa rozhodnete pre gélovú manikúru počas tehotenstva, zvážte nasledujúce opatrenia:

  • Vyberte si renomovaný salón: Uistite sa, že salón je dobre vetraný a dodržiava hygienické postupy.
  • Zvážte proces odstraňovania: Ak sa obávate použitia acetónu, zvážte alternatívy, ktoré vyžadujú menej chemikálií.
  • Zvážte proces vytvrdzovania: Ak sa obávate vystavenia UV žiareniu, zvážte použitie opaľovacieho krému na ruky pred vytvrdzovaním alebo vyberte gélovú manikúru bez potreby UV svetla.

Gélová manikúra môže byť bezpečným a príjemným spôsobom, ako si dopriať chvíľku pre seba počas tehotenstva. Dôležité je však dodržiavať bezpečnostné opatrenia a konzultovať všetky pochybnosti so svojím lekárom.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár