Recept na plnené mexické cukety
Cukety sú neuveriteľne všestrannou zeleninou, ktorú možno použiť v rôznych jedlách. Jedným z najobľúbenejších spôsobov, ako ich pripraviť, je plnenie. Tento recept na plnené cukety s fazuľou, kukuricou a mozzarellou je nielen lahodný, ale aj zdravý a jednoduchý na prípravu.
Recept na plnené mexické cukety
Ingrediencie
- 2 väčšie cukety
- 200 g uvarenej fazule
- 100 g kukurice
- 300 g lúpaných, nasekaných paradajok (môžu byť z konzervy)
- 1 ČL soli
- štipka chilli korenia alebo trochu omáčky
- štipka mletého čierneho korenia
- 80 g strúhanej mozzarelly
- 60 g bulguru (alebo quinoy)
- 2 strúčiky cesnaku
Prečítajte si: Špagety Carbonara: Recept na vynikajúcu taliansku klasiku
Postup
Príprava bulguru alebo quinoy
Bulgur alebo quinou uvaríme podľa návodu na balení. Tento krok je dôležitý pre dosiahnutie správnej konzistencie plnky.
Príprava cukiet
Cukety prekrojíme pozdĺžne na polovicu a pomocou lyžice z nich vydlabeme vnútro. Vnútro cukiet môžeme buď zahodiť alebo zužitkovať v inom recepte.
Príprava náplne
V mise zmiešame olúpané a nasekané paradajky s kukuricou, uvarenou fazuľou, koreninami, soľou a prelisovanými strúčikmi cesnaku. Nakoniec pridáme uvarený bulgur a všetko dobre premiešame. Táto zmes je plná chutí a výživných látok, ktoré dodajú jedlu jedinečnosť.
Plnenie cuketových lodičiek
Plnku nadávkujeme do pripravených cuketových lodičiek. Potom ich posypeme strúhaným syrom, ktorý sa počas pečenia krásne roztopí a dodá jedlu lahodnú krémovosť.
Pečenie
Plnené cukety pečieme 20-25 minút pri teplote 200 stupňov. Pečenie zabezpečí, že cukety budú mäkké, ale stále pevné a plnka sa krásne prepojí.
Rýchly, zdravý a jednoduchý recept, ktorý v tejto cuketovej sezóne poteší.
Zdroj titulnej foto: canva/ Getty Images