Začnite písať

Tehotenský zápisník

Tipy a triky akčných mám: Prírodný osviežovač vzduchu

osviežovač vzduchu

V dnešnej dobe je čoraz populárnejšie hľadať prírodné alternatívy k chemickým výrobkom a osviežovače vzduchu nie sú výnimkou. Mnohí z nás hľadajú spôsoby, ako prevoňať svoje domovy bez použitia syntetických chemikálií. Jedným z najúčinnejších a najjednoduchších riešení je varením škorice, klinčekov a citrusových šupiek vo vode. Tento jednoduchý, no efektívny recept vám pomôže vytvoriť príjemnú a prírodnú vôňu vo vašom domove.

Prečo používať prírodné osviežovače vzduchu?

Používanie prírodných osviežovačov vzduchu má mnoho výhod. Prírodné ingrediencie nielenže zabezpečia svieži vzduch, ale sú aj šetrné k životnému prostrediu a zdraviu. Na rozdiel od komerčných osviežovačov, ktoré môžu obsahovať škodlivé chemikálie, prírodné ingrediencie sú bezpečné a neobsahujú žiadne toxíny. Navyše, vône ako škorica, klinčeky a citrusy majú aj aromaterapeutické vlastnosti, ktoré môžu pozitívne ovplyvniť náladu a celkovú pohodu.

Čo budete potrebovať?

Na prípravu tohto prírodného osviežovača vzduchu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2-3 škoricové tyčinky
  • 1 polievkovú lyžicu celých klinčekov
  • šupky z jedného alebo dvoch citrusových plodov (pomaranče, citróny, limetky alebo grepy)
  • 1 liter vody
Postup výroby osviežovaču vzduchu

canva/Getty Images Pro

Postup

Príprava ingrediencií: Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Citrusové šupky dôkladne umyte, aby ste odstránili akékoľvek pesticídy alebo nečistoty. Môžete použiť šupky z pomaranča, citróna, limetky alebo grepu podľa vašej preferencie. Každý citrus dodá trochu inú vôňu, takže môžete experimentovať a nájsť kombináciu, ktorá vám najviac vyhovuje.

Prečítajte si: Tipy a triky akčných mám: Zabráňte žmolkom tenisovými loptičkami

Varenie: Do stredne veľkého hrnca nalejte liter vody a pridajte škoricové tyčinky, klinčeky a citrusové šupky. Priveďte vodu k varu na strednom ohni. Keď začne voda vrieť, znížte teplotu a nechajte zmes jemne vrieť. Už po niekoľkých minútach sa začne z hrnca šíriť príjemná vôňa.

Udržiavanie vône: Aby vôňa vydržala dlhšie, môžete zmes nechať na sporáku na nízkom plameni. Dbajte však na to, aby sa voda nevyparila úplne. Ak je to potrebné, pridajte viac vody. Môžete tiež preliať zmes do menších nádob a umiestniť ich po celom dome.

Alternatívne použitie: Ak chcete, môžete túto zmes preliať do nádoby s rozprašovačom a používať ju ako osviežovač vzduchu v spreji. Stačí len pár strekov a váš domov bude prevoňaný príjemnou prírodnou vôňou.

Prečo si radšej vyrobiť doma osviežovač vzduchu

canva/ pixelshot

Výhody používania prírodného osviežovača vzduchu

Okrem príjemnej vône má tento prírodný osviežovač vzduchu aj ďalšie výhody:

  • Zdravie: Neobsahuje žiadne škodlivé chemikálie, ktoré by mohli dráždiť dýchacie cesty alebo spôsobovať alergie.
  • Ekologický: Je šetrný k životnému prostrediu, pretože nepoužíva plastové obaly ani chemické zložky.
  • Ekonomický: Využíva bežne dostupné ingrediencie, ktoré sú cenovo dostupné a často sa dajú získať z kuchynských zvyškov.
  • Aromaterapia: Škorica a klinčeky majú upokojujúce účinky, zatiaľ čo citrusy dodávajú energiu a zlepšujú náladu.

Príprava prírodného osviežovača vzduchu varením škorice, klinčekov a citrusových šupiek je jednoduchý a efektívny spôsob, ako prevoňať váš domov. Tento recept je nielen praktický, ale aj zdravý a ekologický. Vyskúšajte ho a užívajte si príjemnú vôňu vo vašom domove bez použitia chemikálií.

čo budete potrebovať na prípravu osviežovaču vzduchu

canva/ Getty Images

Zdroj titulnej foto: canva/pixelshot

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár