Začnite písať

RECEPTY

Jablkové muffiny: Šťavnaté a lahodné

Jablkové muffiny

Keď sa povie muffiny, väčšina z nás si predstaví sladké, nadýchané koláčiky, ktoré sa dajú pripraviť na nespočetne veľa spôsobov. No ak hľadáte niečo, čo je skutočne lahodné, šťavnaté jablkové muffiny sú presne to, čo potrebujete. Tento recept je jednoduchý, rýchly a výsledok je taký chutný, že sa doňho zamiluje každý, kto ho ochutná.

Prečo práve jablkové muffiny?

Jablká sú v kuchyni skutočne vďačné. Nielenže sú chutné, ale dodajú každému pečivu skvelú šťavnatosť a jemnú sladkosť. A keď k tomu pridáte škoricu, vytvoríte kombináciu, ktorá vám pripomenie vôňu domova a pohodové chvíle strávené pri šálke čaju. Navyše, jablká sú plné vitamínov a vlákniny, takže si môžete povedať, že si dávate sladkosť s pridanou hodnotou.

Prečítajte si: Jablkové pité a jeho top recept, ktorý si určite uložte

Čo budete potrebovať?

Na prípravu týchto muffinov nepotrebujete žiadne špeciálne ingrediencie. Väčšinu z toho, čo je potrebné, pravdepodobne nájdete doma:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička škorice
  • 2 veľké jablká (olúpané a nakrájané na malé kúsky)
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky rastlinného oleja alebo roztopeného masla
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
Šťavnaté jablkové muffiny

canva/ponce_photography od autora pixabay

Ako na to?

Pripravte si rúru: Predhrejte rúru na 180 °C. Plech na muffiny vyložte papierovými košíčkami alebo ho jemne potrite olejom, aby sa muffiny neprilepili.

Zmiešajte suché ingrediencie: Vo veľkej mise zmiešajte múku, trstinový cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Tieto základné ingrediencie budú tvoriť základ vášho cesta.

Pripravte si mokré ingrediencie: V samostatnej miske vyšľahajte vajcia, pridajte olej alebo roztopené maslo, mlieko a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte, aby sa všetko pekne spojilo.

Spojte všetko dohromady: Pomaly prilievajte mokré ingrediencie do suchých a jemne miešajte, až kým nevznikne hladké cesto. Snažte sa cesto nemiešať príliš dlho, aby muffiny zostali krásne nadýchané.

Pridajte jablká: Nakoniec do cesta jemne vmiešajte nakrájané jablká. Tie dodajú muffinám tú správnu šťavnatosť a lahodnú chuť.

Naplňte formičky: Cesto rovnomerne rozdeľte do pripravených formičiek na muffiny. Naplňte ich približne do dvoch tretín, aby muffiny mali priestor na rast.

Pečenie: Muffiny pečte približne 20-25 minút alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu muffinu nevyjde čistá. Po upečení nechajte muffiny chvíľu vychladnúť.

Prečo ich budete milovať?

Tieto jablkové muffiny sú perfektnou kombináciou vláčnosti a chrumkavosti. Šťavnaté kúsky jabĺk a jemná chuť škorice vytvárajú pochúťku, ktorá je ideálna na raňajky, desiatu alebo len tak k popoludňajšej káve. Sú jednoduché na prípravu, no chutia ako od profesionála.

Skúste tento recept a zistíte, že pripraviť si doma šťavnaté muffiny nie je nič zložité a výsledok rozhodne stojí za to!

Recept na skvelé jablkové muffiny

canva/ StockSnap od autora pixabay

Zdroj titulnej foto: Canva/ TIVASEE od autora Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár