Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Joker: Folie à Deux a nový album Lady Gaga – Kombinácia, ktorá rozvibruje kiná i hudobné rebríčky

JOKER FOLIE À DEUX

Svetová filmová scéna sa chystá na explóziu emócií a kreativity s príchodom dlho očakávaného pokračovania filmu „Joker: Folie à Deux.“ Prvý film o psychicky rozorvanom antihrdinovi Arthurovi Fleckovi, ktorý sa transformuje do legendárneho Jokera, sa stal fenoménom, zarobil cez miliardu dolárov a získal si srdcia i mysle divákov po celom svete. Teraz, o päť rokov neskôr, sa Joker vracia a tentoraz so sebou prináša aj popovú ikonu Lady Gaga, ktorá sa vo filme ujme úlohy Lee Quinzel, známej skôr ako Harley Quinn.

Temný svet Jokera s hudobným zvratom

Snímka „Joker: Folie à Deux“ sľubuje, že nás opäť vtiahne do temného a znepokojivého sveta Jokera, ale tentoraz s nečakaným žánrovým zvratom – muzikálom. To, čo by mohlo na prvý pohľad pôsobiť ako nevšedná kombinácia, v skutočnosti ponúka zaujímavý nový prístup k príbehu Jokera a Harley Quinn. Lady Gaga, ktorá sa dlhodobo pohybuje na hranici medzi hudbou, umením a filmom, podporila film vydaním sprievodného albumu s názvom „Harlequin“. Tento album prináša 13 skladieb, ktoré majú podľa dostupných informácií zaznieť aj priamo vo filme. Väčšina z nich sú nové verzie známych piesní, pričom Gaga sľubuje, že každá z nich bude odrážať temnú a komplikovanú povahu jej postavy.

JOKER: FOLIE À DEUX

Lady Gaga ako Harley Quinn: Postava s hlbokým vnútorným svetom

Lady Gaga sa pre rolu Harley Quinn nadchla okamžite, ako si prečítala scenár. „Bola som nadšená z toho, koľko mi poskytoval priestoru hrať sa,“ uviedla. „Hoci ide o milostný príbeh, spôsob, akým ho vyrozprávame, bude iný ako hocičo, čo sme doteraz vytvorili alebo videli. Lee je postava, akú sme ešte nikdy predtým nezažili.“ Tento prístup sa pretavil aj do albumu „Harlequin“, ktorý nie je len hudobným sprievodom k filmu, ale aj umeleckým dielom, ktoré si stojí za svojou vlastnou originalitou a hĺbkou.

Pozrite si: Red One: Dwayne Johnson a Chris Evans spájajú sily, aby zachránili Vianoce v akčnom filme

Provokatívna kampaň v spolupráci s Louvre

Zaujímavosťou je aj to, ako Lady Gaga podporila filmovú kampaň. V spolupráci s parížskym múzeom Louvre natočila provokatívny videospot, v ktorom namaľovala ikonický „jokerovský“ úsmev na tvár Mony Lisy. Tento akt, ktorý kombinuje klasické umenie so súčasným popkultúrnym odkazom, vystihuje Gaga ako umelkyňu, ktorá sa nebojí prekračovať hranice a vyvolávať diskusie. Louvre navyše pripravuje výstavu venovanú zobrazovaniu šašov a bláznov vo výtvarnom umení, čo ešte viac prepojí film s historickým kontextom a umeleckou tradíciou.

JOKER: FOLIE À DEUX

Premiéra filmu a dostupnosť v špeciálnych formátoch

Film „Joker: Folie à Deux“ bude uvedený do kín už 3. októbra, pričom slovenskí fanúšikovia si ho budú môcť vychutnať aj v exkluzívnych formátoch IMAX, 4DX a D-BOX. Lístky na prvé premietania sú už teraz dostupné v predpredaji, a záujemcovia by nemali váhať, pretože ide o jednu z najočakávanejších filmových udalostí roka.

JOKER: FOLIE À DEUX

Umelecký a hudobný fenomén, ktorá zanechá stopu

Kombinácia výnimočného hereckého výkonu Joaquina Phoenixa, nepredvídateľného talentu Lady Gaga a jedinečného žánrového mixu sľubuje zážitok, na ktorý budú diváci ešte dlho spomínať. „Joker: Folie à Deux“ tak neponúka len film, ale aj hudobný a umelecký fenomén, ktorý sa zapíše do dejín kinematografie.

Video z múzea Louvre

Pozrite si aj trailer k filmu, aby ste vedeli, čo vás čaká

 

Zdroj fotiek: TS Continental

zdroj článku: TS Continental

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár