Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Výnimočný stav: Nová komédia od Hřebejka príde do kín 10. októbra

Výnimočný stav

Blížiaci sa október prinesie do slovenských kín film, na ktorý sa teší nejeden fanúšik českej kinematografie. Režisér Jan Hřebejk, ktorého meno je synonymom pre ikonické české filmy ako Pelíšky, Pupendo či Musíme si pomáhať, prichádza s novinkou, ktorá sľubuje nielen zábavu, ale aj satirický pohľad na súčasné spoločenské témy. Film s názvom Výnimočný stav je adaptáciou úspešnej divadelnej hry a mieri priamo do centra diskusií o dezinformáciách a médiách.

Satira na tému dezinformácií

Téma dezinformácií je v dnešnej dobe na programe dňa. Stala sa nielen predmetom vážnych diskusií, ale aj skvelým zdrojom pre humor, čoho dôkazom je práve nový Hřebejkov film. Príbeh nás zavedie do života rozhlasového spravodajcu Karla, ktorý sa ocitne v nečakanej situácii. Hoci jeho práca ho zaviedla na Blízky Východ, kde má prinášať správy priamo z epicentra diania, osobný život ho rýchlo prinúti k návratu do Prahy. Tam sa však začína jeho dobrodružstvo plné humorných situácií a nečakaných zvratov.

Výnimočný stav

zdroj foto: Bio Illusion

Hlavný hrdina v komickej dileme

Ondřej Vetchý, herec s bohatou filmografiou, si vo Výnimočnom stave zahrá ústrednú postavu Karla. Ten po podozrení, že ho jeho partnerka Marta (stvárnená Tatianou Dykovou) podvádza, opustí svoje pracovisko a bez povolenia sa vracia do Česka. Čoskoro po návrate však zistí, že sa situácia v Kamburi dramaticky zmenila a návrat nie je možný. Karel sa tak ocitne v zložitej situácii – musí simulovať revolúciu pomocou dostupných prostriedkov v kuchyni. Jeho vynaliezavosť sa však obráti proti nemu, keď Český rozhlas vyšle tím, aby mu pomohol.

Prečítajte si: Beetlejuice Beetlejuice sa vracia a rúca rekordy: V kinách od 5.septembra

Hviezdne herecké obsadenie

Film Výnimočný stav ponúka nielen originálny príbeh, ale aj skvelé herecké výkony. Okrem Ondřeja Vetchého a Tatiany Dykovej sa môžeme tešiť na Jordana Haja, Jaroslava Plesla, Janu Plodkovú, Jiřího Havelku a ďalších populárnych českých hercov. Kombinácia komediálneho talentu a kvalitného scenára sľubuje zážitok, na ktorý budeme dlho spomínať.

Výnimočný stav

zdroj foto: Bio Illusion

Adaptácia úspešnej divadelnej hry

Jednou z najzaujímavejších čŕt filmu je jeho pôvod. Výnimočný stav je filmovou adaptáciou rovnomennej divadelnej hry Milana Tesařa, ktorú s úspechom uvádzalo pražské Divadlo na Fidlovačce. Tesařova hra získala uznanie pre svoj vtipný, no zároveň trefný pohľad na svet médií a spravodajstva, a Hřebejkov film tento odkaz prenáša na strieborné plátno s rovnakou dávkou humoru a kritiky.

Pozrite si aj trailer k tomuto pútavému filmu Výnimočný stav

Premiéra už čoskoro

Distribučná spoločnosť Continental film prinesie Výnimočný stav do slovenských kín už 10. októbra, a my môžeme len hádať, koľko smiechu a zamyslenia nám tento film prinesie. Hřebejkova novinka sľubuje byť nielen zábavnou komédiou, ale aj satirickým komentárom na tému, ktorá sa dnes dotýka každého z nás. Nech už film ponúka akékoľvek riešenie Karlovej dilemy, jedno je isté – rozhodne nás čaká poriadna dávka humoru.

Výnimočný stav

zdroj foto: Bio Illusion

Zdroj titulnej foto: Continental film

Zdroj článku: TS Continental film

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár