Začnite písať

ROZHOVORY

Jana Koyšová: V našom centre spájame modernú rehabilitáciu s ľudským prístupom k pacientom

Jana Koyšová

HENDI CENTRUM je moderným rehabilitačným zariadením, ktoré spája odbornosť s ľudským prístupom. V rozhovore s Janou Koyšovou, ktorá pôsobí v zariadení od jeho vzniku sme sa dozvedeli, ako prešla od financií a krízového manažmentu, k projektovému riadeniu centra, a ako spája analytické myslenie s empatiou potrebnou v zdravotníctve. Prezradila nám, aké výzvy zdravotnícke zariadenie prekonáva pri starostlivosti o deti aj dospelých s pohybovými problémami a ako chce vytvoriť miesto, kde pacienti nájdu nielen odbornú pomoc, ale aj podporu na ceste k lepšiemu životu.

Môžete nám povedať niečo o sebe a o vašej profesionálnej ceste, ktorá vás priviedla až do HENDI CENTRA?

Moja profesionálna cesta začala v oblasti účtovníctva, prešla kontrolingom, financiami a krízovým manažmentom. Projekt HENDI CENTRUM bol pre mňa výzvou v oblasti projektového riadenia. Zdravotníctvo ma vždy fascinovalo, a keď sa naskytla príležitosť viesť HENDI CENTRUM aj ako výkonný riaditeľ, bolo to pre mňa výzvou, ktorá spojila moju manažérsku skúsenosť s mojim záujmom byť v blízkosti pomáhajúcich profesií. S hrdosťou môžem povedať, že naše centrum je dnes špičkové zdravotnícke zariadenie, s úžasnými ľuďmi, ktorí pomáhajú najmenším aj dospelým s rôznymi zdravotnými problémami pohybového aparátu. Moja pozícia vo firme sa opäť zmenila a aktuálne pracujem ako Business development manažér.  Centrum chceme naďalej rozvíjať, posilniť vzťahy s klientmi i odborníkmi a prinášať novinky a inovácie v rehabilitačnej liečbe.

 

Jana KoyšováIng. Jana Koyšová

Vaša kariéra pred HENDI CENTRUM bola zameraná na financie a krízový manažment. Ako sa tieto skúsenosti preniesli do vašej súčasnej práce v zdravotníctve?

Skúsenosti z krízového manažmentu sa ukázali ako veľmi cenné. Zdravotníctvo je odvetvie, kde je často potrebné riešiť nečakané situácie, plánovať a efektívne alokovať zdroje. Schopnosť analyzovať riziká a rýchlo reagovať na meniace sa podmienky mi umožnila lepšie riadiť naše centrum a optimalizovať poskytovanie zdravotnej starostlivosti. A aj keď je zdravotníctvo oveľa viac o ľuďoch než o číslach, systematický prístup, ktorý som si osvojila vo financiách, mi umožňuje lepšie plánovať. Úprimne – viac si asi odnášam. Pretože do sveta pragmatizmu pribudla „mäkkosť“, lepší cit pre počúvanie, trpezlivosť a triedenie priorít. Nebolo by z firmy nič, ak by sme nemali skvelý tím kolegov, ktorí prinášajú okrem „akčného nasadenia“ do práce aj veľké srdce.

HENDI CENTRUM sa zameriava na rehabilitáciu najmenších detí. Môžete nám povedať viac o špecifických prístupoch, ktoré využívate pri práci s novorodencami a malými deťmi?

Pri práci s najmenšími deťmi, najmä s novorodencami, je mimoriadne dôležitý individuálny prístup a edukácia rodiča. Používame metódy založené na neurovývojových princípoch, ako napríklad Vojtova metóda a Bobath koncept, ktoré podporujú prirodzený motorický vývoj dieťaťa. Tieto metódy sú neinvazívne a pomáhajú detskému telu zapájať správne svalové skupiny a reflexy. Naším cieľom je zlepšiť motorické zručnosti a vytvoriť pevné základy pre ďalší vývoj detí. Zároveň postupne vybudovať konzultačné centrum ako prevencia pri odhalení možných pohybových alebo vývojových problémov najmenších detí a bábätiek.

Našou prioritou je stále osobný prístup a priama práca fyzioterapeuta s pacientom, pretože to považujeme za najdôležitejšie

Ako prispôsobujete rehabilitačné programy individuálnym potrebám detí? Existujú nejaké inovatívne metódy alebo technológie, ktoré používate na zlepšenie výsledkov u detských pacientov?

Každý pacient je jedinečný, a preto naše rehabilitačné programy prispôsobujeme konkrétnym potrebám našich klientov. Okrem štandardných rehabilitačných metód sa snažíme využívať aj moderné technológie, ako sú robotické rehabilitačné systémy alebo virtuálna realita, ktoré pomáhajú zábavnou a motivačnou formou pracovať na zlepšení motoriky. Jednou z našich inovácií je aj systém NIRVANA, ktorý je založený na nenútenom a motivačnom pohybe pomocou virtuálnej reality a zároveň nám poskytuje cenné dáta o ich pokrokoch. Logopedické ambulancie využívajú napríklad špeciálny komunikátor. Na jednom mieste nájdete kvalitnú fyzioterapiu, špeciálneho pedagóga, logopédiu, masáže, ale aj muzikoterapiu či už na suchu alebo v rehabilitačnom bazéne.

Akú úlohu zohráva edukácia a podpora rodín v procese rehabilitácie detí? Ako spolupracujete s rodičmi, aby ste zabezpečili kontinuitu starostlivosti aj mimo centra?

Edukácia a podpora rodín sú kľúčové prvky úspešnej rehabilitácie. Rodičia sú našimi najväčšími partnermi v tomto procese. Našim cieľom je, aby rodičia pochopili nielen samotné metódy rehabilitácie, ale aj to, ako môžu pokračovať s cvičením a stimuláciou dieťaťa doma. Organizujeme pravidelné konzultácie, školenia a poskytujeme im praktické návody na cvičenie. Snažíme sa vytvárať prostredie, kde sa rodičia cítia podporovaní a chápu, že ich účasť je pre úspech rehabilitácie nevyhnutná.

HENDI CENTRUM sa špecializuje nielen na deti, ale aj na dospelých a seniorov. Môžete nám priblížiť, aké terapie poskytujete týmto vekovým skupinám?

Pre dospelých a seniorov ponúkame široké spektrum rehabilitačných služieb, ktoré zahŕňajú fyzioterapiu, ergoterapiu, logopédiu a špecifické programy pre pacientov po mozgovej príhode, skleróze multiplex, poúrazové stavy alebo prichádzajú pacienti s neurodegeneratívnymi ochoreniami. Zameriavame sa na zlepšenie mobility, zmiernenie bolesti a obnovu stratenej funkčnosti, aby mohli pacienti čo najdlhšie viesť aktívny a nezávislý život.

Rehabilitácie Hendi Centrum

HENDI CENTRUM ponúka aj špecializovanú logopedickú a ergoterapeutickú starostlivosť. Akú úlohu zohrávajú tieto terapie v rehabilitácii a aké výsledky prinášajú?

Logopédia je neoddeliteľnou súčasťou našich rehabilitačných programov. Logopédia pomáha deťom i dospelým zlepšiť komunikačné schopnosti, či už po úrazoch, neurologických ochoreniach alebo v prípade oneskoreného vývoja reči u detí. Ergoterapia sa sústreďuje na rozvoj jemnej motoriky, koordinácie a zlepšenie funkčných schopností v každodennom živote. Obe terapie prinášajú veľmi dobré výsledky, najmä keď sú súčasťou komplexného rehabilitačného plánu.

Rehabilitácia je často dlhý proces, ktorý si vyžaduje trpezlivosť a disciplínu

Na vašej stránke sa uvádza, že investujete do moderných technológií a liečebných metód. Môžete spomenúť niektoré konkrétne technológie, ktoré ste nedávno zaviedli, a ako ovplyvnili rehabilitačný proces?

Našim benefitom je moderné hydrocentrum s bazénom s teplou vodou, ktorý môžu pacienti využívať aj vrámci voľného času, hydromasážne vane, ale aj prístrojová terapia Motrend. Robotická rehabilitácia je jednou z ďalších zámerov na rozšírenie služieb. Jednou z najnovších technológií, ktoré sme zaviedli, je rehabilitácia pomocou virtuálnej reality Gait Better, ktorá sa zameriava na cvičenie dolných končatín pre pacientov po úrazoch alebo mozgových príhodách. Technológie nám umožňujú personalizovať rehabilitačné programy a dosahovať lepšie výsledky, najmä v oblasti obnovy motorických funkcií.

Moderné hydrocentrum, ktoré nájdete v HENDI Centre

Našim benefitom je moderné hydrocentrum s bazénom s teplou vodou, ktorý môžu pacienti využívať aj v rámci voľného času, hydromasážne vane, ale aj prístrojová terapia Motrend

HENDI CENTRUM poskytuje starostlivosť pacientom nielen v počiatočných fázach, ale aj pri dlhodobej rehabilitácii. Aké sú najväčšie výzvy, s ktorými sa stretávate pri dlhodobej starostlivosti, a ako sa im snažíte čeliť?

Jednou z najväčších výziev pri dlhodobej starostlivosti je udržanie motivácie pacienta a jeho rodiny. Rehabilitácia je často dlhý proces, ktorý si vyžaduje trpezlivosť a disciplínu. Snažíme sa preto pravidelne komunikovať s pacientmi aj rodinami, nastavovať realistické ciele a poskytovať im potrebnú podporu. Neustále sledujeme pokrok a prispôsobujeme terapiu podľa aktuálnych potrieb pacienta, aby sme dosiahli čo najlepšie výsledky.

Ako vnímate význam včasnej intervencie pri rehabilitácii malých detí?

Včasná intervencia je veľmi dôležitá, pretože čím skôr sa začne s rehabilitáciou, tým lepšie sú šance na pozitívne výsledky. Napríklad, pri detskej mozgovej obrne by skorší začiatok terapie mohol zabrániť rozvoju niektorých problémov s pohybom. Veľa rodičov často nepozná správne kroky, ktoré by mali podniknúť, preto je dôležité poskytovať im správne informácie a podporu.

Používame metódy založené na neurovývojových princípoch, ako napríklad Vojtova metóda a Bobath koncept, ktoré podporujú prirodzený motorický vývoj dieťaťa

Aké máte plány na rozšírenie rehabilitačných služieb a ako zvažujete pomôcť rodinám, ktoré nemôžu prísť do centra?

Naši kolegovia prišli s nápadom rozšíriť rehabilitačné služby priamo do domácností. To je obzvlášť dôležité pre pacientov, ktorí kvôli svojmu zdravotnému stavu nemôžu cestovať do centra. Tento koncept mobilného fyzioterapeuta umožňuje, aby odborník prišiel za pacientom domov a využil pomôcky, ktoré už doma majú, bez nutnosti prinášať špeciálne rehabilitačné vybavenie. Tento prístup ocenia najmä rodiny so sociálnymi alebo logistickými obmedzeniami, pre ktoré je návšteva centra náročná. Zároveň dokážu zdravotný stav udržiavať aj medzi intenzívnymi rehabilitačnými pobytmi.

Aké špecifické terapie ponúka vaše centrum pre pacientov s chronickými ochoreniami a aký význam má domáca rehabilitácia?

Ide o nový koncept, ktorý je na začiatku realizácie a plánovania. Pacienti s chronickými ochoreniami potrebujú pravidelnú rehabilitáciu, nielen občasné návštevy centra. V HENDI CENTRE poskytujeme komplexné služby, kde majú pacienti denne 4,5 hodiny rehabilitácie vrátane muzikoterapie, logopédie, elektroterapie a cvičení. Aby sa ich zdravotný stav zlepšoval alebo aspoň udržiaval, je potrebná častá rehabilitácia, a práve v tom môže domáca rehabilitácia výrazne pomôcť.

HENDI Centrum ponúka široke škály terapií

Ako prebieha rehabilitácia u seniorov a dospelých pacientov?

Rehabilitácia pre seniorov a dospelých prebieha podobne ako u detí. Zameriavame sa na ľudí s telesným hendikepom, pacientov po výmene bedrových kĺbov, poúrazové stavy, cievne mozgové príhody, pacienti s ochoreniami ako je skleróza multiplex. V prípade cievnych mozgových príhod je veľmi dôležité začať s rehabilitáciou čo najskôr, aby bola zvolená správna intenzita a kombinácia metód. To môže výrazne zlepšiť kvalitu a rýchlosť návratu do bežného života.

V HENDI CENTRE využívate aj virtuálnu realitu. Ako ju využívate pri rehabilitácii dospelých a starších pacientov?

Virtuálna realita je veľmi užitočná aj pre starších pacientov a tých, ktorí prekonali cievnu mozgovú príhodu. Napríklad sa premieta scenár, v ktorom vidia pred sebou chodník a môžu si vybrať, či sa prejdú mestom, lesom alebo inou krajinou. Počas tejto simulácie musia prekonávať prekážky, zdvíhať nohy a zároveň vnímať okolie – napríklad prichádzajúce auto, bežiacu mačičku alebo kvitnúce kvety. Táto forma cvičenia zlepšuje nielen motorické schopnosti, ale aj vnímanie a rovnováhu, čo je obzvlášť dôležité pre tých, ktorí majú problémy s chôdzou a koordináciou po úrazoch či chorobách.

HENDI Centrum nájdete Piešťanoch

Aký prínos má virtuálna realita pre detských pacientov v rámci rehabilitácie?

Pre deti je dôležité, aby bola rehabilitácia hravá a zábavná, pretože to zvyšuje ich motiváciu a spoluprácu. Virtuálna realita umožňuje, aby boli deti vtiahnuté do interaktívnych hier, kde si ani neuvedomujú, že cvičia. Hry ich bavia, a tým pádom sa lepšie zapájajú do terapie. Fyzioterapeut tak môže s deťmi efektívnejšie pracovať, pretože sa prostredníctvom hry stávajú aktívnymi účastníkmi rehabilitácie. Tento motivačný prístup výrazne zvyšuje efektivitu liečebného procesu a pomáha deťom dosahovať lepšie výsledky.

Akú úlohu zohrávajú logopedické služby v rehabilitácii a aké výsledky prinášajú?

Logopedická terapia je dôležitou súčasťou nášho rehabilitačného programu, určená najmä pre pacientov s poruchami reči, dýchania a prehĺtania. Naše logopedické služby sú komplexné a zahŕňajú aj starostlivosť o pacientov s tracheotómiou alebo tých, ktorí boli napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Pomáhame im obnoviť schopnosť prehĺtať a správne žuť potravu, čo im umožňuje lepšie fungovať a zvyšuje kvalitu ich života. Okrem toho ponúkame aj samostatné logopedické pobyty, kde sa pacienti zameriavajú výlučne na intenzívnu logopedickú starostlivosť dvakrát denne, čo sa ukázalo ako veľmi efektívne.

Pre koho sú určené logo pobyty a aké prínosy môže priniesť intenzívna rehabilitácia počas nich?

Intenzívna rehabilitácia počas týždenného logo pobytu môže priniesť významné pokroky, najmä u detí alebo pacientov po cievnych mozgových príhodách. Počas takéhoto pobytu sa pacientom poskytuje intenzívna starostlivosť, čo vedie k rýchlejšiemu zlepšeniu reči alebo k čiastočnej náprave deformít. Logo pobyty sú určené pre deti aj dospelých a štandardne sú dostupné od troch rokov.

Aké sú náklady na logopedické terapie a sú dostupné aj pre rodiny s nižšími príjmami?

Cena za jednu logopedickú hodinu (45 minút) je 45 eur. Hoci to môže byť finančne náročné, najmä ak je terapia potrebná pravidelne, existujú rôzne možnosti, ako získať podporu. Pacienti sa môžu uchádzať o finančné prostriedky prostredníctvom grantov, nadácií, občianskych združení, alebo projektov. Naše centrum má aj vlastné občianske združenie, cez ktoré sa snažíme získavať prostriedky pre tých, ktorí to potrebujú.

HENDI Centrum disponuje kvalitným erudovaným personálom

Ako pomáhate pacientom a ich rodinám pri získavaní finančných prostriedkov na terapie?

Našou snahou je nielen poskytovať terapie, ale aj pomáhať rodinám získať finančné prostriedky, aby si mohli dovoliť potrebnú rehabilitáciu. Spolupracujeme s rôznymi nadáciami, občianskymi združeniami a hľadáme grantové možnosti. Poskytujeme aj poradenstvo, ako komunikovať s poisťovňami a využiť dostupné zdroje na preplatenie nákladov. Naším cieľom je, aby naše služby boli dostupné.

Aké máte skúsenosti so spoluprácou s poisťovňami?

Máme dobré skúsenosti s poisťovňami, ktoré umožňujú pacientom žiadať o preplatenie časti nákladov. Aktuálne sme v procese zazmluvnenia časti výkonov aj cez všetky slovenské zdravotné poisťovne.

Aké kroky podnikáte na podporu integrácie pacientov do bežného života po ukončení rehabilitácie?

Našou prioritou je udržiavať s pacientmi neustály kontakt, aj po ukončení rehabilitácie. HENDI CENTRUM funguje na rodinnom princípe, kde majú pacienti možnosť byť v kontakte s lekárom, fyzioterapeutom a tímom z klientskeho oddelenia. Táto možnosť konzultácie a poradenstva je k dispozícii nielen počas rehabilitácie, ale aj po jej skončení. Okrem toho sa snažíme vytvárať komunity pacientov s podobnými diagnózami. Tieto komunity im umožňujú vymieňať si skúsenosti a podporovať sa navzájom. Môžu si tak navzájom pomáhať napríklad so zdieľaním pomôcok. V rámci nášho zeleného projektu sa nám podarilo sprostredkovať prenos pomôcok od rodín, ktoré ich už nepotrebujú, tým, ktorí ich stále využijú. Takáto recyklácia pomôcok je veľmi užitočná pre rodiny, ktoré sa ocitajú v náročnejšej situácii.

Každý pacient je jedinečný, a preto naše rehabilitačné programy prispôsobujeme konkrétnym potrebám našich klientov

Aké sú vaše skúsenosti s úspechom pacientov po rehabilitácii a ako to ovplyvňuje ich návrat do života?

Úspech rehabilitácie je veľmi individuálny a závisí od závažnosti zdravotného problému. Napríklad, pacienti s genetickými ochoreniami potrebujú dlhodobú starostlivosť, aby sa predišlo zhoršeniu ich stavu. Na druhej strane, máme aj príbehy pacientov, ktorí sa vďaka rehabilitácii výrazne zlepšili. Napríklad, jeden starší pacient, ktorý u nás začal s rehabilitáciou po cievnej mozgovej príhode, nám neskôr poslal fotku z dovolenky – to bol pre nás dôkaz, že rehabilitácia mu pomohla vrátiť sa do aktívneho života. Podobne deti, ktoré k nám prichádzajú od raného veku, dokážu vďaka pravidelnej terapii napríklad predísť operačným zákrokom alebo aspoň oddialiť potrebu operácie. Tieto úspechy nám ukazujú, že rehabilitácia má veľký zmysel a dokáže výrazne zlepšiť kvalitu života našich pacientov.

Aké sú dlhodobé ciele HENDI CENTRA a čo plánujete dosiahnuť v najbližších rokoch?

Našou ambíciou je rozšíriť spektrum pacientov, ktorým vieme pomôcť. Okrem súčasnej starostlivosti o ľudí s neurologickými a ortopedickými problémami plánujeme viac podporovať pacientov so sklerózou multiplex a deti s poruchami autistického spektra.

Zároveň sa zameriavame na expanziu našich služieb pre zahraničných klientov. Chceme prilákať viac pacientov z krajín ako Nemecko, Rakúsko a ďalšie štáty, aby využívali naše špecializované rehabilitačné programy. Príchod zahraničnej klientely nám umožní nielen zvýšiť kvalitu a rozsah poskytovaných služieb, ale tiež priniesť nové perspektívy a postupy do našej praxe.

Naším cieľom je priniesť pacientom kvalitnú rehabilitáciu využitím moderných technológií a inovatívnych postupov. Pracujeme na zavedení robotickej rehabilitácie, ktorá môže výrazne zvýšiť efektivitu liečby a priniesť prelomové výsledky, najmä pri neurologických a ortopedických diagnózach.

Súčasne pracujeme na zapojení telemedicíny do našich služieb, aby sme umožnili rehabilitáciu aj na diaľku. Táto forma terapie je ideálna pre pacientov, ktorí nemôžu pravidelne navštevovať centrum, a poskytne im možnosť pokračovať v liečbe z pohodlia domova pod odborným dohľadom. Telemedicína zlepšuje dostupnosť našich služieb aj pre pacientov z odľahlejších regiónov a plánujeme ju stále viac integrovať do našej praxe.

Víziou HENDI CENTRA je spojiť moderné technológie s ľudským prístupom a poskytovať inovatívnu starostlivosť. Chceme vytvoriť miesto, kde pacienti nájdu nielen odbornú pomoc, ale aj podporu na ceste k lepšiemu a kvalitnejšiemu životu.

HENDI Centrum je miesto, kde sa odbornosť stretáva s ľudským prístupom a každý krok vpred vedie k lepšiemu životu

Ako plánujete rozšíriť služby pre deti a zamerať sa na prevenciu?

Jedným z našich cieľov je vytvorenie konzultačného centra, ktoré sa bude zameriavať na prevenciu už od raného veku detí, vrátane bábätiek. Chceme rodičom ponúknuť možnosť konzultovať s fyzioterapeutom, keď cítia neistotu ohľadom vývoja dieťaťa alebo dostanú odporúčanie na odbornú konzultáciu. Naši skúsení odborníci im môžu pomôcť lepšie porozumieť stavu ich dieťaťa a rozhodnúť sa, či je potrebná dlhodobá alebo krátkodobá terapia. Tento prístup by mohol výrazne znížiť počet prehliadnutých problémov a zabezpečiť včasnú intervenciu, ktorá je kľúčová pre zdravý vývoj.

Prečítajte si: Barbara Skálová Kapciová: Učím mamy rozmýšľať ako manažérky

Ako môže verejnosť podporiť vaše centrum a vašu činnosť?

Verejnosť nás môže podporiť rôznymi spôsobmi, napríklad priamo cez naše občianske združenie, ktoré umožňuje financovať konkrétne projekty alebo rehabilitácie pre pacientov. Mnohé firmy sa rozhodujú podporiť konkrétnych pacientov, napríklad deti, ktoré potrebujú dlhodobú starostlivosť. Takáto podpora má veľký význam pre rodiny, ktoré sa môžu venovať starostlivosti o svojho člena, namiesto toho, aby museli riešiť financovanie rehabilitácie. Podpora verejnosti a podnikateľov nám umožňuje nielen zabezpečiť potrebné terapie, ale aj rozvíjať nové metódy a technológie, ktoré zlepšujú starostlivosť o našich pacientov.

Aké ďalšie služby ponúkate pre rodiny pacientov, ktorí prichádzajú na rehabilitáciu do vášho centra?

Naše HENDI CENTRUM ponúka aj možnosť ubytovania pre rodiny pacientov, čo znamená, že môžu zostať priamo u nás počas celého obdobia rehabilitácie. Máme útulné ubytovacie kapacity, ktoré síce nie sú lôžkovým zariadením, ale poskytujú pohodlie a komfort pre rodiny. Týmto spôsobom rodiny nemusia dochádzať na veľké vzdialenosti a môžu tu zostať počas celej terapie. Okrem toho, pacienti a ich rodiny môžu využiť aj naše nové hydro centrum. Bazén je k dispozícii nielen počas rehabilitačných procedúr, ale rodiny si ho môžu prenajať aj súkromne, čo im umožňuje príjemne tráviť voľný čas. Snažíme sa vytvoriť podmienky, aby sa ich pobyt podobal dovolenke, a tým im spríjemnili celkový zážitok z rehabilitácie.

HENDI Centrum

Aké výhody má takéto ubytovanie pre pacientov a ich rodiny?

Pre mnohé rodiny je ubytovanie priamo v našom centre veľkým prínosom. Často k nám prichádzajú z diaľky, takže možnosť zostať priamo na mieste im uľahčuje logistiku a znižuje stres spojený s cestovaním. Vnímame to ako príležitosť poskytnúť im nielen terapiu, ale aj priestor na oddych a regeneráciu. Pre niektoré rodiny je rehabilitačný pobyt niečo ako náhrada za klasickú dovolenku. Namiesto toho, aby cestovali k moru, prichádzajú k nám, aby sa venovali terapii svojich detí alebo blízkych. Preto sa snažíme zabezpečiť prostredie, kde sa môžu cítiť dobre a kde si môžu aspoň trochu oddýchnuť. Naším cieľom je, aby sa u nás cítili nielen ako pacienti, ale aj ako hostia, ktorí si zaslúžia príjemné a komfortné prostredie.

Ako hodnotíte úspechy HENDI CENTRA?

Naša najväčšia sila spočíva v kvalifikovanom tíme, ktorý tvoria fyzioterapeuti, maséri, ale aj ľudia z administratívy a klientskeho oddelenia. Služby poskytujeme s veľkým dôrazom na ľudskosť, pretože k nám prichádzajú nielen ľudia s hendikepovanými členmi rodiny, ale aj celé rodiny, ktoré potrebujú podporu. Centrum sa špecializuje na pacientov s neurologickými a ortopedickými problémami, pričom najväčšiu časť našich pacientov tvoria deti, vrátane tých s detskou mozgovou obrnou a spinálnou svalovou atrofiou. Dokázali sme sústrediť viac ako 36 pacientov so spinálnou svalovou atrofiou, nielen zo Slovenska, ale aj z iných krajín ako Česká republika, Rakúsko, Nemecko, či dokonca Saudská Arábia.

Pre dospelých a seniorov ponúkame široké spektrum rehabilitačných služieb

Aké posolstvo by ste chceli odovzdať verejnosti?

Naším posolstvom pre verejnosť je, aby sa nebáli vyhľadať odbornú pomoc skôr, než sa problém zhorší. Lepšie je konzultovať, aj keď sa jedná len o preventívnu návštevu, než riešiť následky zanedbania. Rodičia a pacienti by mali vedieť, že nie sú sami a že odborníci sú pripravení poskytnúť im potrebné rady a pomoc, aby zabezpečili čo najlepšiu kvalitu života pre ich blízkych.

Čo ste ako finančná manažérka priniesli do HENDI CENTRA a čo si z tejto skúsenosti odnášate?

Ako som spomínala asi si viac odnášam. Skúsenosti vo financiách majú samozrejme pri každej inej pozícií veľký benefit či už pri plánovaní alebo rozhodovaní. Finančná a ekonomická stabilita pre nás zostáva výzvou. Zasiahlo nás niekoľko kríz a problémom je veľakrát aj finančná náročnosť pre pacienta a fixné náklady s variabilným ziskom. Napriek tomu vnímam HENDI CENTRUM ako úspešný projekt.

Nič z toho, čo sme ako firma dosiahli, by však nebolo možné bez skvelého tímu kolegov. Tí do práce neprinášajú len „akčné nasadenie“, ale aj veľké srdce. To, čo robí našu prácu výnimočnou, je práve kombinácia profesionálneho prístupu a empatie, ktorú denne vkladáme do starostlivosti o našich pacientov. Vďaka tomuto prístupu dokážeme ako tím prekonávať výzvy a zabezpečiť kvalitnú starostlivosť pre každého, kto k nám prichádza.

Ďakujeme srdečne pani Ing. Jane Koyšovej za rozhovor a za všetky zdieľané skúsenosti. Veríme, že HENDI CENTRUM bude aj naďalej napredovať, že klienti zostanú spokojní a že rehabilitácia im pomôže dosiahnuť plnohodnotnejší a kvalitnejší život.

Pre deti je dôležité, aby bola rehabilitácia hravá a zábavná, pretože to zvyšuje ich motiváciu a spoluprácu

 

Zdroj fotiek: Ing. Jana Koyšová/HENDI CENTRUM

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár