Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Svetelná výstava Story of Lights prináša do slovenských miest takmer pol milióna svetiel

Svetelná výstava

Slovensko sa opäť rozžiari. Svetelná výstava Story of Lights, ktorá si vlani získala srdcia návštevníkov v Bratislave, sa tento rok presunie do troch regiónov – Komárna, Banskej Bystrice a Košíc. Návštevníci sa môžu tešiť na úžasnú atmosféru plnú žiarivých svetelných inštalácií, ktoré osvetlia tmavé zimné večery. Hlavné motto tejto svetelnej show znie „svetlom proti tme“ a sľubuje, že tohtoročná edícia bude nezabudnuteľným zážitkom pre všetky vekové kategórie.

Rozsiahla expozícia s ekologickým odkazom

Organizátori zo spoločnosti Decoled sa tentokrát rozhodli priniesť výnimočnú svetelnú atmosféru nielen do hlavného mesta, ale aj do ďalších častí Slovenska. Celkovo budú tri mestá hostiť tematické svetelné parky, ktoré dokopy rozžiari takmer pol milióna svetiel. Na svoje si prídu milovníci vianočných inštalácií, rozprávkových svetov aj ekologických riešení.

Svetelné parky budú pre verejnosť otvorené od polovice novembra až do konca januára 2025

Každé svetelné mestečko ponúkne niečo jedinečné. V Banskej Bystrici sa budete môcť obdivovať svetelný darček vysoký 4,5 metra a 20 svetelných sôch zvierat, ktoré budú symbolizovať faunu z rôznych častí sveta. V Košiciach vás čaká svetelný labyrint s hradom, perníkovou chalúpkou a 4-metrovým svetelným hríbom, ktorý bude slúžiť ako vstupná brána do ďalšej časti parku. Komárno sa pochváli majestátnym 6-metrovým svetelným hradom a 8-metrovým vianočným stromčekom, ktoré vytvoria nezabudnuteľnú atmosféru v historickom areáli pevnosti.

Prečítajte si: Odber pupočníkovej krvi: Záchrana života alebo obchod s falošnou nádejou?

Výstava sa stáva aj symbolom ekologického správania. Decoled používa výhradne LED diódy, čo znamená výraznú úsporu energie – celková spotreba svetelných parkov je len 7,5 kWh. Na porovnanie, hodina prevádzky sa rovná spotrebe troch bežných rýchlovarných kanvíc. Taktiež sa využíva recyklovaný plast na výrobu konštrukcií svetelných exponátov, čo prispieva k trvalej udržateľnosti projektu. „Investovali sme do unikátnej technológie 3D tlače, ktorá nám umožňuje vyrábať naše exponáty ekologickým spôsobom,“ uviedla Eva Poláčková, majiteľka spoločnosti Decoled, ktorá svetelné parky osobne otvorí.

Svetelná výstava Story of Lights prináša do slovenských miest takmer pol milióna svetiel

Termíny a lokalizácie svetelných parkov

Svetelné parky budú pre verejnosť otvorené od polovice novembra až do konca januára 2025. Návštevníci budú mať príležitosť obdivovať tisíce svetelných inštalácií každý deň od 16.00 do 21.00 hod.

  • Komárno: Otvorenie 13. novembra v pevnosti Komárno. Hlavnou dominantou bude 6-metrový svetelný hrad a 8-metrový vianočný stromček. Expozícia bude verejnosti prístupná do 31. januára 2025.
  • Banská Bystrica: Otvorenie 8. novembra v areáli Aqualand. Svetelný park s motívom zvieracej ríše ponúkne 4,5-metrový svetelný darček a 20 sôch zvierat. Park bude otvorený do 31. januára 2025.
  • Košice: Otvorenie 9. novembra v areáli Anička. Park tematicky venovaný deťom zahŕňa svetelný labyrint s hradom, 4-metrového jeleňa, perníkovú chalúpku a svetelný hríb. Expozícia bude k dispozícii až do 31. januára 2025.

Vstupenky na svetelné parky si môžete zakúpiť online na webovej stránke www.storyoflights.sk už od 15. októbra 2024

Lístky a praktické informácie

Vstupenky na svetelné parky si môžete zakúpiť online na webovej stránke www.storyoflights.sk už od 15. októbra 2024. Pre tých, ktorí uprednostňujú tradičný nákup, budú lístky dostupné aj priamo na mieste. Nákup online však šetrí čas, peniaze a v neposlednom rade aj životné prostredie, pretože všetky lístky sú dostupné v digitálnej podobe.

Story of Lights je príkladom toho, ako môže byť veľkolepá výstava súčasťou udržateľného spôsobu života. Organizátori veria, že kombinácia krásy svetelných efektov a ekologických riešení prinesie návštevníkom nielen estetický zážitok, ale aj pozitívne posolstvo.

Nechajte sa vtiahnuť do žiarivého sveta svetiel, ktoré rozžiaria slovenské mestá a vytvoria nezabudnuteľné zimné večery plné kúzla a radosti.

Návštevníci budú mať príležitosť obdivovať tisíce svetelných inštalácií každý deň od 16.00 do 21.00 hod

Zdroj foto: DECOLED

Zdroj článku: TS DECOLED

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár