Začnite písať

AKČNÉ TIPY RECEPTY

Kuracie Kung Pao: Jednoduchý recept na čínsku klasiku

Kuracie Kung Pao

Ak máte radi ázijskú kuchyňu, určite ste už počuli o kuracom Kung Pao . Toto jedlo je kombináciou jemne pikantných, sladko-slaných chutí a chrumkavej zeleniny, ktoré si zamilujete. A najlepšie na tom je, že si ho zvládnete pripraviť doma bez problémov!

Čo budete potrebovať:

Na mäso:

  • 500 g kuracích pŕs (nakrájané na kúsky)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 čajová lyžička ryžového vína

Na omáčku:

  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 2 lyžice cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky chilli pasty (alebo menej, ak nechcete pikantné)
  • 100 ml vody
  • 1 lyžica kukuričného škrobu (rozmiešaného vo vode)

Prečítajte si: Obrátený rezeň: Chrumkavý zvonku, šťavnatý vo vnútri

Ostatné:

  • 2 lyžice rastlinného oleja (napr. arašidový)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 čajová lyžička nastrúhaného zázvoru
  • 1 červená a 1 zelená paprika (nakrájané na kocky)
  • 1/2 šálky opražených arašidov
  • 2 jarné cibuľky (nakrájané)
  • Voliteľné: sušené chilli papričky pre extra pikantnosť
kuracie mäso nakrájané na kúsky

canva/ Изображения пользователя Ahanov Michael

Ako na to:

1. Marinovanie mäsa

Do misky dajte kuracie kúsky, pridajte sójovú omáčku, kukuričný škrob a ryžové víno. Premiešajte a nechajte mäso marinovať aspoň 20 minút – toto zaručí, že mäso bude jemné a plné chuti.

2. Príprava omáčky

V samostatnej miske zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku: sójovú omáčku, ryžový ocot, sezamový olej, cukor, chilli pastu, vodu a kukuričný škrob. Dobre premiešajte, aby bola omáčka hladká.

3. Opekanie mäsa

Rozohrejte rastlinný olej na panvici alebo woku. Pridajte marinované mäso a opečte ho dozlata. Potom ho vyberte z panvice a dajte bokom.

4. Smaženie zeleniny

Na tej istej panvici osmažte cesnak a zázvor. Ak chcete pikantnejšiu chuť, pridajte sušené chilli papričky. Následne pridajte nakrájané papriky a chvíľu ich opekajte – mali by ostať mierne chrumkavé.

5. Spojenie chutí

Vráťte mäso späť do panvice a pridajte omáčku. Za stáleho miešania ju nechajte mierne zovrieť, aby zhustla a obalila všetky ingrediencie. Nakoniec pridajte opražené arašidy a premiešajte.

6. Servírovanie

Hotové Kung Pao podávajte s jazmínovou ryžou alebo ryžovými rezancami. Na záver ho ozdobte nakrájanou jarnou cibuľkou.

Kuracie Kung Pao recept

canva/ Olga Chzhu od autora Getty Images

zdroj titulnej foto: canva/olenayeromenkophotos

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár